Blyneliai ant kopūstų: patikrintas ir skanus receptas. Juos gaminu vietoj įprastų blynų

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kopūstų blynai – tai originali ir sveika tradicinių blynų versija, kurioje dalis miltų pakeista smulkintais kopūstais. Dėl tokio gaminimo būdo patiekalas tampa ne tik skanus, bet ir lengvas, su maloniu daržovių prieskoniu.

Kopūstų blynai dėl natūralios kopūstų drėgmės gaunami minkšti, švelnūs ir šiek tiek sultingi

.

Juos galima patiekti kaip savarankišką patiekalą su grietine, padažais ar žolelėmis arba naudoti kaip pagrindą nesaldiems įdarams – mėsos, grybų ar sūrio.

Šis blynų variantas puikiai tinka tiems, kurie nori paįvairinti savo mitybą, į patiekalus įtraukti daugiau daržovių ar tiesiog išbandyti ką nors naujo ir neįprasto.

Sudedamosios dalys:

  • Sudedamosios dalys: kopūstai – 500 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • druska – 1 šaukštelis;
  • cukraus – 1 šaukštelis;
  • džiovintų česnakų – ½ šaukštelio;
  • pieno – 500 ml;
  • miltai – 200 g;
  • mielės – 6 g.

Kopūstų blynų paruošimas:

Supjaustykite kopūstus nedideliais gabalėliais ir susmulkinkite blenderiu, supilkite 50 ml pieno į kopūstus. Susmulkinkite kopūstus iki tyrės, įberkite druskos ir cukraus,

į tyrę įmuškite kiaušinius, sudėkite džiovintą česnaką, supilkite pieną ir gerai išmaišykite

.

Palaipsniui į mišinį supilkite miltus ir užminkykite tešlą

. Į tešlą supilkite mieles ir dar kartą sumaišykite visus ingredientus. Palikite tešlą šiltai po celofanu 30-40 minučių.

Tada išmaišykite tešlą, patepkite karštą keptuvę augaliniu aliejumi ir pilkite po samtelį tešlos. Kepkite blynelius iš abiejų pusių, kol taps auksiniai.

REKOMENDUOJAME:  Charlotka "iš nieko" per 30 minučių. Paprastas skanaus arbatos pyrago receptas

Блины на капусте: проверенный и вкусный рецепт. Готовлю вместо привычных блинов

Po kiekvieno blyno būtinai atnaujinkite keptuvėje esantį aliejų. Iškepusius blynus rekomenduojame patepti sviestu.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku