Labai tiršta, kvapni ir skani uogienė, kurią galima valgyti kaip atskirą desertą arba naudoti kaip ingredientą gaminant įvairius skanėstus.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
braškių, 1 kg;
– cukraus, 1 kg;
– citrinos rūgšties pagal skonį.
Paruošimo procesas
Uogos gerai nuplaunamos ir nusausinamos, pašalinamas kotelis
. Patarimas: rinkitės tankesnių veislių braškes, nepernokusias, kad po virimo jos liktų nepažeistos.
Į dubenį supilkite pusę cukraus ir išdėliokite uogas
. Uždenkite cukrumi ir palikite
uogas
1 valandai.
Išmaišykite
ir padėkite
ant ugnies. Maišyti
dažnai nereikia, kad uogos nepavirstų į košę
.
Leiskite uogienei
pavirti
5 minutes ir išjunkite viryklę. Palikite ją
atvėsti iki vakaro.
Paruoškite švarius stiklainius
. 5 minutes dar kartą pavirkite uogas ir atvėsinkite.
Uždėkite ant ugnies ir kaitinkite iki virimo, sumažinkite ugnį ir virkite dar 5 minutes.
Išpilstykite uogienę į stiklainius, užsukite dangtelius ir palikite atvėsti
.