Bulvių traškučiai su mėsa – tokie minkšti, kad tirpsta burnoje. Patikimas receptas iš vaikystės.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Bulvių piroškiai visada buvo slavų virtuvės klasika. Šis patiekalas primena kaimo gyvenimą, vasaros atostogas ir rusišką krosnį.

Šiuos auksinius bulvių pyragėlius – minkštus, švelnius ir traškius – galite pasigaminti namuose. Šio tipo kepimui nereikia jokių specialių įgūdžių, o rezultatai visada skanūs.

Bulvių košė atsirado XIX amžiuje, kai bulvės išpopuliarėjo Europoje ir Rusijoje. Namų šeimininkės bulves naudojo ne tik įdarui, bet ir tešlai. Bulvių maistinė vertė ir universalumas greitai pavertė jas vienu iš plačiausiai valstiečių auginamų kultūrų.

Šiandien bulvės išlieka ne mažiau dažnu kepinių ingredientu, ypač „zrazy“ pyraguose.

Mes jums pasakysime, kaip išvirti švelnius zrazy – bulvių pyragus

Sudedamosios dalys:

  • Bulvės – 1,1 kg;
  • Kiaušiniai – 1 vnt.;
  • Miltai – 4 šaukštai;
  • Druska – ⅓ arb. šaukštelio;
  • Juodieji pipirai – žiupsnelis;
  • Džiovinti česnakai;
  • Svogūnas – 1 vnt.;
  • Sviestas – 20 g;
  • Daržovės – 1 valgomasis šaukštas;
  • Malta mėsa – 500 g;
  • Suluguni/Mocarela – 100 g;
  • Grietinė – 2 šaukštai;
  • Vanduo – 2 šaukštai.

Bulvių pyragų virimas:

Nuluptas bulves virkite, kol suminkštės, jų nepjaustydami. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite porą minučių keptuvėje su daržovių ir sviesto mišiniu.

Sudėkite maltą mėsą prie svogūnų ir kepkite juos kartu. Kai malta mėsa iškeps, įpilkite grietinės, įpilkite vandens ir išmaišykite.

Maltą mėsą troškinkite uždengę 10 minučių, kol išgaruos visas skystis. Įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir kitų prieskonių pagal skonį.

REKOMENDUOJAME:  Lenkiškas graikinių riešutų pyragas. Aš jį gaminu tik per šventes

Nusausinkite išvirtas bulves ir leiskite drėgmės pertekliui išgaruoti puode ant silpnos ugnies. Būkite atsargūs, kad bulvės neparuduotų.

Atskirame dubenyje sutrinkite bulves iki vientisos masės, pagardinkite druska, pipirais ir suberkite džiovintą česnaką. Į atvėsusią tyrę įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.

Į tyrę suberkite miltus ir minkykite elastingą, nelipnią tešlą. Į atvėsusį faršą stambiai įtarkuokite mocarelos arba suluguni sūrio.

Nuspauskite 120 gramų tešlos ir suformuokite rutulį. Padarykite rutulyje įdubą ir įdėkite įdarą.

Įdarą įspauskite į tešlos vidų, galite lengvai pabarstyti rankas miltais.

Į įdarą taip pat galite įdėti fetos sūrio arba kreminio sūrio, kad jis būtų dar sultingesnis.

Keptuvėje su augaliniu aliejumi kepkite kotletus iš abiejų pusių po porą minučių.

Rezultatas – švelnūs, aromatingi bulvių pyragėliai su mėsos įdaru.

Kaip vertinate šį straipsnį?
👍 0 👎 0 Iš viso: 0
0% 👍 0% 👎

Patiko? Pasidalink! Ačiū.
Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku