Charlotka „iš nieko” per 30 minučių. Paprastas skanaus arbatos pyrago receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šarlotka yra vienas populiariausių ir lengviausiai paruošiamų naminių pyragų, kuris puikiai tinka prie arbatos. Jis mėgstamas dėl savo purios tešlos, švelnaus skonio ir nuostabaus keptų obuolių aromato. Šis desertas puikiai tinka jaukiems šeimos susibūrimams ir draugiškiems arbatvakariams, sukurdamas šilumos ir jaukumo atmosferą.

Šarlotė turi įdomią istoriją: pagal vieną iš versijų jos pavadinimas siejamas su Anglijos karaliene Šarlote, obuolių sodų globėja

.

Daugelyje šalių klasikinis receptas plačiai paplito dėl savo paprastumo ir ingredientų prieinamumo.

Šiuolaikinės variacijos apima cinamono, vanilės, riešutų ir net uogų, dėl kurių pyragas tampa dar skanesnis.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • cukraus – 100 g;
  • cukrus – 2 šaukšteliai;
  • miltai – 250 g;
  • žali obuoliai – 3 vnt.

Šarlotės paruošimas:

Išplakame kiaušinius su druska ir cukrumi, supilame kepimo miltelius ir miltus.

Obuolius smulkiai supjaustykite ir prieš tai pašalinkite sėklas

.

Supilkite obuolius į tešlą ir išmaišykite.

Kepimo formą išklokite pergamentu ir paskleiskite tešlą

. 180 laipsnių temperatūroje pyragą kepkite 30 minučių.

Шарлотка "из ничего" за 30 минут. Простой рецепт вкусного пирога к чаю

Pyrago paruošimą galite patikrinti mediniu iešmeliu. Papuoškite pyragą cukraus pudra ir patiekite!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku