Chebureks lavaše. Receptas tiems, kurie nemėgsta vargti su tešla

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Krymo totorių kalba cheburek yra žalias pyragas. Cheburek taip vadinamas tikriausiai dėl to, kaip jis ruošiamas. Pyragą reikia panardinti į karštą aliejų ir iškepti.

Tokį patiekalą turi ne tik Krymo totoriai, bet ir Mariupolio graikai

.

Tačiau antrojoje tautoje čeburek vadinamas įdomiau – čir-čir

. Čeburek išpopuliarėjo Sovietų Sąjungoje – 1970-1980 metais. Tada pyrago buvo galima nusipirkti tiesiog visur – nuo geležinkelio stoties iki turgaus

. Papasakosime, kaip pasigaminti čeburek pitą.

Čebureko lavaše ingredientai:

  • Sudėtis: malta jautiena – 400 g;
  • Svogūnas – 1 vnt;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • kalendros – 30 g;
  • Vanduo – 50 g;
  • lavašas – 10 vnt.

Čebureko paruošimas pitos duonoje:

Supjaustykite stambiai svogūnus ir trintuvu paverskite į košę.

Į

maltą mėsą

įmaišykite svogūnų

košę, pagardinkite druska, susmulkinkite

kalendrą, supilkite į maltą mėsą su vandeniu, išmaišykite iki vientisos masės ir suplakite. Iš karto pamerkite pitą į vandenį, leiskite skysčiui nutekėti

. Plonai užtepkite įdaro ant ½ kiekvienos pitos dalies, uždenkite antrąja dalimi.

Чебуреки в лаваше. Рецепт для тех, кто не любит возиться с тестом

Pirštais stipriai suspauskite pitos kraštus, kad įdaras užsidengtų

. 4-5 min. kepkite čeburekus įkaitintame augaliniame aliejuje keptuvėje, ugnis turi būti lėta.

Чебуреки в лаваше. Рецепт для тех, кто не любит возиться с тестом

Greitą čebureką gausite tiesiog per 10 minučių.

Чебуреки в лаваше. Рецепт для тех, кто не любит возиться с тестом

Į faršą galite įdėti mėgstamų prieskonių, pavyzdžiui, Žiros.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku