Skanus cukinijų ir maltos mėsos, grybų, sūrio ir sojų padažo troškinys.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
cukinijos, 1 vnt.;
– maltos mėsos, bet kokios 500 g;
– svogūno ir morkos po 1 vnt.;
– česnako, 1 skiltelė
; – grybų pagal skonį;
– grietinės, 2 šaukštai
; – sojos padažo, žolelių, druskos, pipirų;
– sūrio
.
Gaminimo procesas
Nulupkite cukiniją nuo odelės ir labai plonai supjaustykite peiliu apskritimais arba tai padarykite tarka ir patrinkite griežinėliais
. Cukiniją pasūdykite ir palikite 15 minučių.
Svogūnus smulkiai
supjaustykite
ir sumaišykite su malta mėsa.
Morkas ir česnakus
sutarkuokite
vidutine tarka ir sumaišykite su malta
mėsa
. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi
. Ant cukinijos apskritimo uždėkite laivelį maltos mėsos, du kartus jį sulenkite – kriauklės forma ir įdėkite į formą malta mėsa į viršų.
Pievagrybius supjaustykite plokštelėmis ir sudėkite ant viršaus.
Įdarui grietinę sumaišykite su sojų padažu, vandeniu (100 ml) ir užpilkite ant cukinijų.
Patarimas: taip pat galite pasigaminti pomidorų įdarą. Iš esmės į apkepą galite dėti bet ką, ką tik norite, su kuo derinsite cukiniją.
Uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių, nuimkite foliją ir kepkite, kol paruduos
. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite, kol sūris išsilydys.
Patiekdami
apibarstykite
smulkintomis žolelėmis
.