Sumuštiniai iš pradžių buvo gana buržuazinis ir elitinis maistas. Tiesa, sumuštinius valgė didikai. Iš esmės duona su sviestu buvo patiekiama karaliams ir didikams pusryčiams. Buvo tikima, kad šie pusryčiai pasotina kelias pirmąsias budrumo valandas.
Vėliau, XX amžiuje, buržuazinių įmantrybių buvo atsisakyta
.
Sumuštiniai tapo labiau darbininkų klasės ir mažiau elitiniu maistu. Todėl atsirado daugiau sumuštinių rūšių.
Papasakosime apie karštų sumuštinių receptą.
Karštųjų sumuštinių ingredientai:
- Bagetė – vnt;
- grybai – 250 g;
- svogūnai – vnt;
- česnako – 2 skiltelės;
- čiobreliai – ½ šaukštelio;
- sūris – 200 g;
- pomidoras – 2 vnt;
- raudonėlio – žiupsnelis;
- baziliko – žiupsnelis;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos – ½ šaukštelio.
Karštų sumuštinių paruošimas:
Bagetę perpjaukite į dvi lygias dalis, perpjaukite išilgai į dvi dalis. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Dėkite bagetę ant paviršiaus, kepkite ją 180 laipsnių orkaitėje 5 minutes.
Nuplautus grybus supjaustykite nedideliais gabalėliais
, uždėkite bagetę iš kitos pusės ir kepkite orkaitėje 7 minutes. Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite grybus ir svogūną, susmulkinkite
česnaką
.
Į keptuvę įdėkite gabalėlį sviesto, išmaišykite ir toliau kepkite grybus ant didžiausios ugnies.
Į grybus įberkite čiobrelių ir druskos, išmaišykite ir sudėkite susmulkintą česnaką. Smulkiai sutarkuokite sūrį ir juo aptepkite paskrudintą bagetę. Pomidorą supjaustykite plonais žiedais ir uždėkite ant sūrio sluoksnio paviršiaus.
Pomidorus pabarstykite raudonėliais ir bazilikais ir sudėkite grybų įdarą. Uždenkite grybų įdarą sūriu, pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę 7 minutėms.
Gausite skanius sumuštinius su grybais tarsi picą.
Geras įprastų pusryčių pakaitalas.