Bulvių derulės – ne tik tradicinis patiekalas, bet ir naminio jaukumo bei sodraus skonio, kuriuo garsėja slavų virtuvė, simbolis. Iš Rytų Europos kilę derunes – tai bulvinės bulvytės, kurių variacijos gali būti įvairios, priklausomai nuo regiono ir kulinarinių pageidavimų
. Traški plutelė ir minkštas, sultingas įdaras puikiai tinka tiek kasdieniam maistui, tiek šventiniam stalui.
Derunes gaminimas – tai įdomus procesas, leidžiantis kūrybiškai rinktis ingredientus, dėti daržoves ir prieskonius.
Viena iš tobulų derunes paslapčių – šviežių bulvių naudojimas, nes jos suteikia
ingredientų:
- Bulvės – 900 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- majonezas – 2 šaukštai;
- miltai – 3 valg. šaukštai;
- druskos – 1,5 šaukštelio;
- vištienos filė – 350 g.
Paruošti derunes:
Bulves nulupkite, sutarkuokite stambia tarka ir nuspauskite skysčio perteklių. Į bulves įmuškite kiaušinius, įpilkite majonezo ir gerai išmaišykite
. Į mišinį įberkite druskos, mėgstamų prieskonių ir miltų, užminkykite derūnams skirtą tešlą. Vištienos filė padalykite į nedidelius kepsnelius ir išmuškite juos plaktuvu, padalykite į mažus gabalėlius, pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Keptuvėje augaliniame aliejuje išdėliokite nedidelius bulvių masės pyragėlius. Ant tortilijų dėkite filė gabalėlius.
Ant filė uždėkite antrą bulvių masės sluoksnį. Kepkite derūną ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol apskrus.
Gauti skanūs ir paprasti derūnai su vištienos filė. Tai puikus būdas pradžiuginti save nauju patiekalu vakarienei.