„Lady’s Fingers” pyragas – išskirtinis saldumynas, mėgstamas daugelio saldumynų mėgėjų
. Šis desertas išsiskiria ne tik skoniu, bet ir elegantiška estetika. Pyrago pagrindą sudaro nedideli sausainių piršteliai, kurie yra gana lengvi ir erdvūs. Jie paprastai mirkomi aromatinguose kremuose ir sujungiami į vientisą struktūrą.
Dažniausiai pasitaikantys „Damų pirštelių” kremo variantai yra kremas arba grietinėlė, į kuriuos dedama įvairių kvapiųjų medžiagų, pavyzdžiui, vanilės ar kakavos.
Į kai kuriuos receptus taip pat dedama vaisių ar uogų, kurios
suteikia
desertui gaivumo ir lengvumo, suteikia jam ryškesnio ir išraiškingesnio skonio.
Papasakosime, kaip paruošti tortą „Damų piršteliai” pagal paprastą receptą
.
Biskvito ingredientai:
- Miltai – 150 g;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- cukraus – 20 g;
- druskos – žiupsnelis;
- vandens – 250 ml;
- margarinas – 100 g.
Kremo ingredientai:
- grietinė – 600 g;
- cukraus pudros – 200 g;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- juodojo šokolado;
- aviečių.
Pyrago „Moteriški piršteliai” paruošimas:
Sumaišykite vandenį su margarinu, druska ir cukrumi, ištirpinkite ir užvirinkite. Į mišinį supilkite miltus ir mentele suminkykite elastingą tešlą
. Tešlą sudėkite į dubenį ir palaukite, kol ji šiek tiek atvės. Įmuškite kiaušinius, palaipsniui supilkite į tešlą ir išmaišykite.
Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ir nedidelius tešlos gabalėlius dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Tešlą kepkite 10 minučių 200 laipsnių temperatūroje, o paskui 15-20 minučių 180 laipsnių temperatūroje
. Kremui grietinę sumaišykite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite sausainius į tešlos žiedą, prieš tai juos pamirkydami į kremą.
2 val. palikite tortą po maistine plėvele šaldytuve
.
Papuošimui tortą galite apibarstyti arba apipilti juoduoju šokoladu. Prie šio torto taip pat tinka avietės.