Esu be galo sužavėta. Gaminu „Čeburekus be tešlos“ iš maltos vištienos, grybų ir sūrio.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Daugelį metų žmonės diskutavo, kas išrado čeburekus. Žodis į mūsų kalbą atkeliavo iš Krymo totorių. Tačiau tai nereiškia, kad čeburekų pradininkai buvo totoriai.

Tikėtina, kad pirmuosius čeburekų receptus parašė uzbekai. Tačiau net ir šios informacijos nepakanka faktams patvirtinti. Žinoma tik tiek, kad čeburekai atsirado atsitiktinai. Šis pyragas buvo kepamas iš paprastos tešlos, pridedant mėsos. Buvo priimtinas bet koks mėsos įdaras. Dėl rytietiškų įsitikinimų tabu buvo tik kiauliena.

Dabar čeburekus galite gaminti visai nenaudodami tešlos.

Mėsos čeburekų ingredientai:

  • malta mėsa – 550 g;
  • sūris – 80 g;
  • grybai – 4 vnt.;
  • svogūnai – vnt.;
  • krekeriai – 2 šaukštai;
  • druska – pagal skonį;
  • maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.

Mėsos čeburekų paruošimas:

Nuvalykite grybus ir supjaustykite juos plonais griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą augalinio aliejaus ir sudėkite grybus. Kepkite ant didelės ugnies, kol išgaruos drėgmė.

Smulkiai supjaustykite svogūną smulkia tarka ir suberkite jį į maltą mėsą kartu su džiūvėsėliais. Šiam receptui rekomenduojame naudoti naminę maltą vištieną.

Į mišinį įberkite druskos, pabarstykite maltais juodaisiais pipirais ir išmaišykite.

Iš maltos mėsos formuojame mažus rutuliukus – 5 gabalėlius.

Kepimo popierių ištepkite augaliniu aliejumi ir ant jo dėkite maltos mėsos rutuliuką. Rankomis suformuokite ploną, apvalią paplotėlį. Ant viršaus uždėkite keletą keptų pievagrybių griežinėlių.

Smulkiai sutarkuokite sūrį ir pabarstykite juo grybus. Įdarą uždenkite kepimo popieriumi, kuriame yra likusi malta mėsa. Iš likusių maltos mėsos kukulių tokiu pačiu būdu suformuokite mėsos čeburekus.

REKOMENDUOJAME:  Šiltesnė už bet kokią antklodę: 5 paprasti sriubų receptai šaltam rudens orui

Čeburekus su kepimo popieriumi uždenkite sausa keptuve. Kepkite juos ant vidutinės ugnies, uždengtus, 5–6 minutes, tada apverskite.

Taip pat kepkite 6 minutes po dangčiu.

Kadangi mėsos čeburekai kepami aliejumi pateptame kepimo popieriuje, jie neprilimpa. Kepimo popierius neprilimpa prie mėsos, todėl patiekalas yra ne tik skanus, bet ir gražus patiekiant.

Kaip vertinate šį straipsnį?
👍 0 👎 0 Iš viso: 0
0% 👍 0% 👎

Patiko? Pasidalink! Ačiū.
Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku