Suši tortas „Filadelfija” – tai kulinarinė tendencija, atsiradusi susikertant japonų tradicijoms ir šiuolaikinei gastronominei madai. Įkvėptas populiarių „Filadelfijos” suktinukų, šis pyragas yra originali įprastų sušių alternatyva, stebinanti savo forma, pateikimu ir ryškiu skoniu
. Jame išliko viskas, už ką mėgstame sušius: švelnūs ryžiai su acto padažu, grietinėlės sūris, lengvai sūdytas upėtakis arba lašiša, šviežios daržovės.
Suši pyragas – įspūdingas šventinio stalo elementas. Jis surenkamas sluoksniais kaip tikras tortas ir pjaustomas porcijomis, todėl jį patogu patiekti per vakarėlius, šeimos vakarienes ir ypatingus renginius.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: Apvalūs grūdėti ryžiai – 500 g;
- Vanduo – 550 g;
- obuolių sidro actas – 250 ml;
- Cukrus – 150 g;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Agurkas arba avokadas – 1 vnt;
- Kreminis sūris – 250 g;
- Lašiša arba upėtakis – 250 g;
- Nori lapai – 2 vnt.
Suši pyrago „Philadelphia” paruošimas:
Išplaukite ryžius 4 kartus, kol vanduo taps skaidrus. Sudėkite ryžius į keptuvę, supilkite vandenį ir virkite ant vidutinės ugnies 7 minutes, tada po dangčiu dar 1,5 minutės.
15 minučių palikite ryžius po dangčiu ant silpnos ugnies virti
.
Padažui paruošti sumaišykite cukrų ir druską su obuolių actu.
Ant vidutinės ugnies ištirpinkite druską ir cukrų acte, bet neužvirinkite. Į ryžius supilkite 70-80 ml padažo, išmaišykite. Suši pyragui reikės 700 g ryžių, likusius galima atidėti į šalį.
Palikite ryžius su padažu atvėsti, tuo metu smulkiai supjaustykite agurką arba avokadą, žuvį supjaustykite plonais griežinėliais
.
Kvadratinę formą patepkite augaliniu aliejumi, ant dugno uždėkite norio lakštą
. ½ ryžių užtepkite, paskleiskite po visą lakšto paviršių
. ant ryžių sluoksnio
uždėkite
šiek tiek kreminio sūrio
, ant sūrio sluoksnio
sudėkite agurkus
. ant agurkų sluoksnio uždėkite norio lakštą, ant jo – ryžius. ryžių sluoksnį patepkite sūriu, ant sūrio sluoksnio sudėkite žuvį.
Palikite suši pyragą šaldytuve 1 valandai. Suši pyragui papuošti galite naudoti, pavyzdžiui, skrudintas sezamo sėklas.