Geriausia picos tešla. Receptas su bet kokiais priedais ant plonos tešlos

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Naminė pica – tai ne tik patiekalas, bet ištisas menas, galintis suburti žmones prie vieno stalo ir įprastą vakarą paversti švente. Picos gaminimas namuose tapo tikru daugelio šeimų kulinariniu ritualu, nes kiekvienas gali sukurti savo idealų variantą, pradedant tešla ir baigiant įvairiais priedais.

Picos istorija siekia senovės Romą ir Graikiją, kur žmonės kepė plokščią duoną su įvairiais priedais

.

Tačiau šiuolaikinė pica, kokią ją pažįstame, gimė Neapolyje XIX a. pradžioje.

Šis itališkas šedevras greitai išpopuliarėjo visame pasaulyje, sulaukdamas daugybės interpretacijų ir variacijų.

Vienas patraukliausių picos bruožų yra tai, kad ją galima lengvai pritaikyti prie bet kokių pageidavimų, todėl ji yra universalus patiekalas bet kokiai progai.

Sudedamosios dalys:

  • Miltai – 650 g;
  • sausos mielės – 7 g;
  • augalinis aliejus – 40 g;
  • Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Vanduo – 500 ml.

Picos paruošimas:

Į dubenį supilkite mieles ir cukrų, supilkite šiltą vandenį, išmaišykite. Į mielių vandenį persijokite dalį miltų, supilkite 30 g augalinio aliejaus ir viską išmaišykite

. Palaipsniui į tešlą suberkite likusius miltus, išminkykite tešlą

.

Tada perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto darbo paviršiaus ir minkykite

tešlą ant stalo apie 8 minutes, nepamiršdami įpilti likusio aliejaus. Palikite tešlą aliejumi išteptame dubenyje maždaug 1 valandai po celofanu.

Svarbu, kad tešla kildinimo metu porą kartų pakiltų.

Išminkykite tešlą ir padalykite ją į 4 lygias dalis 4 picoms

REKOMENDUOJAME:  Su šiuo receptu užkibau ant mėsos. Kepu ją keptuvėje: daug skaniau nei brangiame restorane.

. Tešlos paplotėlius pabarstykite miltais ir palikite po rankšluosčiu 10-15 minučių.

Лучшее тесто для пиццы. Рецепт с любой начинкой на тонком тесте

Per tą laiką galite pasigaminti įdarų, pavyzdžiui, iš kelių rūšių sūrio, su dešra, jūros gėrybėmis.

Kiekvieną koloborą ištempkite į maždaug 1 cm storio apvalų sluoksnį. Picų viršų patepkite padažais, apibarstykite sūriu ir sudėkite įdarus.

8-10 min. kepkite picas 250 laipsnių temperatūroje

.

Лучшее тесто для пиццы. Рецепт с любой начинкой на тонком тесте

Rezultatas – skanios, aromatingos picos iš plonos tešlos. Tokia pica tinka bet kokiam renginiui, ji skanesnė nei pirktinė.

Kaip vertinate šį straipsnį?
👍 0 👎 0 Iš viso: 0
0% 👍 0% 👎

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku