Geriausias Chačapuri. Taip jį gamino mano mama Tbilisyje: skanios tešlos receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Chačapuri yra vienas iš žinomiausių ir mėgstamiausių gruzinų patiekalų. Tai plokščia duona su sūrio įdaru, kuri, priklausomai nuo regiono, gali būti įvairių formų ir paruošimo būdų. Chačapuri reiškia „chačo” (varškė, sūris) ir „puri” (duona), o tai tiksliai atspindi patiekalo esmę.

Chačapuri yra ne tik maistas, bet ir Gruzijos kultūros simbolis.

Yra daug šio patiekalo rūšių: adžariškas chačapuri su kiaušiniu, imeretiškas apvalios plokštainis, mingreliškas su papildomu sūriu ant viršaus ir kt. Jie populiarūs ne tik Gruzijoje, bet ir toli už jos ribų, tapę pasaulio kulinarinio paveldo dalimi.

Papasakosime, kaip gaminti chačapuri.

Tešlos ingredientai:

  • Miltai – 1 kg;
  • Vanduo – 700 g;
  • Mielės – 10 g;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Cukrus – 1 šaukštelis;
  • Augalinis aliejus – 25 g;
  • Sviestas – 600 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Sūris – 500 g;
  • Miltai – 1 valgomasis šaukštas.

Chačapuri paruošimas:

Sumaišykite miltus su mielėmis, druska ir cukrumi, užpilkite šiltu vandeniu. Surinkite tešlą į koloboką, ant miltais pabarstyto stalo užminkykite minkštą ir elastingą tešlą

. Dubenį

patepkite

augaliniu aliejumi ir sudėkite į jį tešlą. Aptepkite

tešlą

augaliniu aliejumi ir palikite ją po dangčiu 1 val.

Išminkykite tešlą ir padalykite ją į 300 g gabalėlius. Palikite juos 10 minučių po celofanu

. Kiekvieną ritinėlį iškočiokite į storą 5-7 cm skersmens plokščią duoną. Pusę kiekvieno plokštainio patepkite 100 g sviesto ir uždenkite kita plokštainio puse.

REKOMENDUOJAME:  Varškės ir kefyro maišymas. Skanūs varškės paplotėliai pusryčiams: receptas per 5 minutes

Atsargiai iškočiokite tešlos lakštus su sviestu viduje. Iškočiokite didelius lakštus, kiekvieną iš jų susukite į ritinėlį, tada susukite ir ritinėlį.

30 minučių palikite tešlą šaldytuve suvyniotą į celofaną

.

Tada tešlą vėl iškočiokite į plonesnius lakštus. Suvyniokite tešlą į ritinį, susukite ritinį į sraigę ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.

Įdarui sūrį sutarkuokite ir sumaišykite su miltais. Iš šaltos sraigės iškočiokite ploną 2-3 mm storio sluoksnį, į vidurį dėkite sūrio ir

įdarą užspauskite tešloje kaip hinkali

.

Самый лучший Хачапури. Так готовила моя мама в Тбилиси: рецепт на восхитительном тесте

Lengvai iškočiokite chačapurius kočėlu, dėkite ant kepimo skardos siūle į apačią.

Самый лучший Хачапури. Так готовила моя мама в Тбилиси: рецепт на восхитительном тесте

Khačapuri viršų patepkite kiaušiniu ir apibarstykite sūriu, kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

Самый лучший Хачапури. Так готовила моя мама в Тбилиси: рецепт на восхитительном тесте

Gausite aromatingą sūrio khachapuri.

Самый лучший Хачапури. Так готовила моя мама в Тбилиси: рецепт на восхитительном тесте

Tai puikus patiekalas kiekvienai dienai. Chačapuri tešlą galima laikyti šaldytuve iki 1 mėnesio.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku