Greita mielinė tešla gardžiausiems kiaušinių ir svogūnų paplotėliams

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kiaušinių ir svogūnų pirožki yra vienas populiariausių ir mėgstamiausių rusų virtuvės patiekalų, tapęs tikra klasika. Šie pirožki garsėja nuostabiu minkštos tešlos ir sotaus, sotaus įdaro, kurį sudaro virti kiaušiniai ir kepti svogūnai, deriniu. Jie dažnai asocijuojasi su namų jaukumu ir šiluma.

Pyragaičių su kiaušiniais ir svogūnais gaminimas yra ne tik skanus, bet ir labai paprastas procesas.

Tešla gali būti sluoksniuota, mielinė arba nerauginta, todėl galima eksperimentuoti su tekstūra ir skoniu. Įdarą, kurį sudaro kiaušiniai ir svogūnai, galima papildyti prieskoninėmis žolelėmis, pavyzdžiui, krapais arba petražolėmis, kurios patiekalui suteikia ypatingo gaivumo ir skonio.

Tradiciškai pyragėliai gali būti kepami arba skrudinami, todėl gaminimo būdą galite pasirinkti pagal savo pageidavimus

.

Sudedamosios dalys:

  • kefyras – 200 ml;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • cukraus – 2 šaukšteliai;
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai;
  • miltai – 350 g;
  • kepimo soda – 1/4 šaukštelio.

Įdaro ingredientai:

  • Kiaušiniai – 5 vnt;
  • ryžiai – 120 g;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
  • druskos – ⅓ šaukštelio druskos.

Kiaušinių ir svogūnų pyragėlių paruošimas:

Į dubenį su kefyru supilkite druską, cukrų, suplaktą kiaušinį ir kruopščiai išmaišykite

. Į mišinį persijokite miltus ir sodą, užminkykite elastingą ir šiek tiek lipnią tešlą

. Ant tešlos

supilkite

augalinį aliejų ir toliau minkykite, kol tešla taps vientisos tekstūros

REKOMENDUOJAME:  Slaviankos tortas. Receptas iš sovietinio žurnalo "Rabotnitsa"

.

Toliau minkykite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir

palikite tešlą šiltai po celofanu 10-15 minučių. Įdarui kietai virtus kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais, svogūną smulkiai supjaustykite, ryžius išvirkite iš anksto.

Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūną, kol taps šviesiai auksinės spalvos.

Sudėkite jį kartu su ryžiais prie kiaušinių, supjaustykite žaliąjį svogūną, pasūdykite ir išmaišykite.

Padalykite tešlą į 16 vienodų dalių, iš kiekvienos dalies rankomis suformuokite nedidelį paplotėlį

. Į kiekvieną paplotėlį įdėkite įdaro ir užspauskite vidų.

Keptuvėje įkaitinkite 500 ml augalinio aliejaus ir šaukštu žemyn į jį dėkite paplotėlius

. Kepkite paplotėlius, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.

Быстрое бездрожжевое тесто для самых вкусных пирожков с яйцом и луком

Pyragėliai skaniausi su kiaušinio ir svogūno įdaru. Šis pyragėlių receptas tinka ir kitiems įdarams, pavyzdžiui, mėsos, kopūstų.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku