Greitas ir skanus beliašas: su mėsingu, sultingu įdaru. Paprastas tešlos receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Daugeliui žmonių „Beliaši” žinomas dėl mažų parduotuvėlių turguose ir geležinkelio stotyse, kuriose jis nuolat ruošiamas. Vis dėlto, pirkdami beliašą iš tokių vietų, galite sulaukti nemalonių pasekmių. Deja, sunku žinoti, iš ko tiksliai ruošiamas beliashi

. Parduotuvėse gali būti nekokybiškos mėsos, produktų, kurių galiojimo laikas pasibaigęs, ir kitų blogų niuansų. Dėl šios priežasties verta atidžiai rinktis perkamą beliašą

. Rekomenduojame išmokti gaminti beliašą patys. Tai nėra sudėtinga, bet labai naudinga. Taip visada žinosite apie kepinių produktų kokybę.

Beliašų tešlos sudedamosios dalys:

  • kefyras – 500 ml;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
  • sodos – 1 valgomasis šaukštelis;
  • augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
  • miltai – 700 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • maltos mėsos – 500 g;
  • svogūnas – 300 g;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • maltų juodųjų pipirų – 1 šaukštelis;
  • šalto vandens – 3 šaukštai.

Beliašų paruošimas:

Į dubenį supilkite ½ miltų, supilkite šiltą kefyrą. Į kefyrą supilkite sodą, cukrų ir druską, palaukite, kol sureaguos. Palaipsniui ir atsargiai sumaišykite kefyrą su miltais, išminkykite tešlą

. Į tešlą supilkite augalinį aliejų, toliau minkykite. Bėgdami į tešlą įberkite daugiau miltų

. Užminkykite elastingą ir šiek tiek lipnią tešlą. Palikite ją dubenyje po rankšluosčiu 5-10 minučių.

Norėdami paruošti įdarą, svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite į maltą mėsą. Pagardinkite faršą druska ir maltais juodaisiais pipirais ir išmaišykite. Į maltą mėsą įpilkite vandens, kad įdaras būtų sultingesnis.

REKOMENDUOJAME:  Mano uošvė išmokė mane gaminti be miltų. Skanių mėsos pyragų receptas: mano vyras kasdien prašo, kad juos pagamintume.

Padalykite tešlą į kąsnio dydžio ritinėlius

.

Pabarstykite stalą miltais, rankomis iškočiokite ritinėlius į storas apvalias plokštainio riekeles. Į plokštainį sudėkite faršą, užspauskite tešlą iki vidurio.

Быстрые и вкусные беляши: с мясной, сочной начинкой. Простой рецепт теста

Lengvai paspauskite paplotėlį, kad jis būtų plokštesnis.

Быстрые и вкусные беляши: с мясной, сочной начинкой. Простой рецепт теста

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.

Быстрые и вкусные беляши: с мясной, сочной начинкой. Простой рецепт теста

Vieną pusę kepkite mažiausiai 4 minutes.

Быстрые и вкусные беляши: с мясной, сочной начинкой. Простой рецепт теста

Rezultatas – sultingas ir gražus beliašas. Šiuo kepiniu galima pakeisti įprastus mėsos pyragus.

Kaip vertinate šį straipsnį?
👍 0 👎 0 Iš viso: 0
0% 👍 0% 👎

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku