Varškės desertai yra ne tik skanūs, bet ir labai sveiki skanėstai, užimantys ypatingą vietą kulinarijoje.
Varškė,
kaip pagrindinis ingredientas, pasižymi maistinėmis savybėmis: joje gausu baltymų, vitaminų ir mineralinių medžiagų.
Istoriškai varškės desertai turi gilias šaknis įvairiose kultūrose. Slavų virtuvėje jie buvo ruošiami nuo seniausių laikų, naudojant paprastus ingredientus, kurie visada buvo po ranka. Į šiuos desertus dažnai būdavo dedama uogų, medaus, riešutų ir net džiovintų vaisių, suteikiančių jiems įvairovės ir unikalaus skonio. Kitose šalyse, pavyzdžiui, Italijoje, varškės desertai, tokie kaip panna cotta ir rikota su vaisiais, atspindi vietos kulinarijos tradicijas ir sukuria nuostabų skonių derinį.
Papasakosime, kaip pasigaminti varškės desertą namuose.
Ingredientai: 1:
- varškė – 600 g;
- želatina – 30 g;
- water.
Varškės deserto paruošimas:
Į šį mišinį įmaišykite 200 g varškės.
Naudodami panardinamąjį maišytuvą suplakite ingredientus iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų. Supilkite desertą į silikoninę formą, palikite šaldytuve 30 minučių.
Tada sumaišykite karštą vandenį su kito skonio želatina, taip pat sudėkite varškę ir suplakite. Šią masę supilkite ant sustingusio pastos želė su varške sluoksnio.
Taip pat palikite masę šaldytuve 30 minučių. Panašiai sumaišykite želatiną su varške trečią kartą ir užpilkite paskutinį sluoksnį
. 1 valandai palikite desertą šaldytuve
.
Rezultatas – skanus neįprastas desertas iš kelių paprastų komponentų. Tai idealus būdas pamaitinti vaiką varškės patiekalu.