Grietinės pyragas kiekvienai dienai. Paprastas naminis receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Grietinės tortas – išskirtinis desertas, išpopuliarėjęs dėl švelnios tekstūros ir harmoningo skonio. Pagrindinis šio nuostabaus skanėsto ingredientas – grietinė, kuri ne tik suteikia pyragui nuostabaus drėgnumo, bet ir padaro jį neįtikėtinai minkštą ir lengvą. Tai paprastas, bet kartu ir universalus sprendimas tiems, kurie nori saldumynais pradžiuginti save ir artimuosius

. Grietinės torto istorija siekia rusų virtuvę, kurioje grietinė visada užėmė ypatingą vietą tiek kasdienėje, tiek šventinėje virtuvėje. Rusijoje grietinė buvo naudojama ne tik kaip pagrindinių patiekalų priedas, bet ir kaip svarbus desertų ingredientas, suteikiantis jiems nepakartojamai švelnų skonį.

Grietinės tortas tapo namų jaukumo ir šilumos simboliu, įkūnijančiu paprastumą ir prieinamumą, taip pat bendravimo su artimaisiais prie saldaus stalo džiaugsmą.

Tešlos ingredientai:

  • Kiaušiniai – 4 vnt;
  • Cukrus – 200 g;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Vanilinio cukraus – 10 g;
  • grietinė – 200 g;
  • Augalinis aliejus – 150 ml;
  • Miltai – 450 g;
  • kepimo milteliai – 10 g.

Kremo ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: grietinė – 700 g;
  • kondensuotas pienas – 200 g;
  • Pieniškas šokoladas – 50 g.

Grietinės torto paruošimas:

Kiaušinius su druska, vanile ir klasikiniu cukrumi dubenyje maišykite tol, kol ištirps kruopos. Į kiaušinių masę įmaišykite grietinę, supilkite augalinį aliejų ir toliau maišykite.

Miltus ir kepimo miltelius persijokite į dubenį ir sumaišykite su kiaušinių

REKOMENDUOJAME:  Aromatingas ir skanus aviečių pyrago įdaras. Sėkmingiausias derinys: kai norisi vasaros ir gražaus pateikimo.

mase.

Tešlą dalimis paskleiskite ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10-15 min.

Kremui grietinę sumaišykite su kondensuotu pienu iki vientisos masės. Kiekvieną biskvitą panardinkite į kremą ir dėkite sluoksniais, suformuodami kepaliuką.

Сметанный торт на каждый день. Простой домашний рецепт

Dėkite tortą į šaldytuvą 2-3 valandoms. Papuošimui tortą apipilkite ištirpintu šokoladu ir patiekite.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku