Įdaryti malta mėsa įdaryti kopūstai ir ryžiais įdaryti kopūstai, suvynioti į kopūsto lapą. Puikus receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Įdaryti kopūstai yra tradicinis patiekalas, plačiai paplitęs daugelio pasaulio tautų virtuvėse. Įdarytus kopūstus paprastai sudaro malta mėsa, suvyniota į kopūstų lapus, ir prie jų dažnai patiekiamas padažas, pavyzdžiui, pomidorų arba grietinės.

Slavų virtuvėje įdaryti

kopūstai

, kaip žinome šiandien, išpopuliarėjo XIX amžiuje

.

Jie dažnai buvo ruošiami šeimos vakarienėms ir šventėms, o šiandien yra namų jaukumo simbolis.

Įvairiuose buvusios Sovietų Sąjungos regionuose galima rasti daugybę šio patiekalo variantų: nuo klasikinių su ryžiais ir mėsa iki vegetariškų versijų, kai malta mėsa pakeičiama daržovėmis arba grybais.

Ingredients:

  • Sudedamosios dalys: kopūstai – 1 vnt;
  • Įdaras – 700 g;
  • ryžiai – 100 g;
  • Vanduo – 150 ml;
  • Svogūnas – 1 vnt;
  • Morkos – 1 vnt;
  • Druska – šaukštelis;
  • Kopūstų sultinys – 500 ml;
  • grietinė – 2 šaukštai;
  • Pomidorų padažas – 3 valgomieji šaukštai;
  • lauro lapas – 1 vnt.

Įdarytų kopūstų paruošimas:

Iš kopūstų pašaliname šerdį ir padalijame į lapus, kuriuos sudedame į puodą su vandeniu. Lapus verdame apie 5-10 minučių, kol suminkštės

. Pusiau išvirtus ryžius sumaišome su malta mėsa. Išvirusius lapus sudedame į durtuvą, kad nutekėtų skysčio perteklius

. Smulkiai

supjaustome

svogūną, morkas sutarkuojame smulkia tarka. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus, tada sudėkite morkas ir kepkite dar 3-4 min.

Į maltą mėsą sudėkite

apkepą

, įberkite druskos, supilkite vandenį ir gerai išmaišykite

REKOMENDUOJAME:  Greitas ir ekonomiškas pyragas su uogiene prie arbatos ar kavos. Jį lengva paruošti iš daugumos turimų produktų.

.

Nuo lapų nuimkite plombą, į kiekvieną lapą įdėkite maltos mėsos, į vidų suvyniokite faršą.

Kiekvieną dovbetsą apkepkite svieste

.

Į puodą sudėkite likusius kopūstus, tada įdarytus kopūstus

. Atskirame dubenyje sumaišykite kopūstų sultinį su pomidorų pasta, grietine ir ½ šaukštelio druskos. Padažą supilkite į puodą su įdarytais kopūstais ir patiekalą virkite 45-60 min. ant silpnos ugnies po dangčiu

. Likus 10 min. iki įdarytų kopūstų virimo pabaigos, į kopūstus įdėkite lauro lapą.

Голубцы из фарша с рисом, завернутые в капустный лист. Идеальный рецепт

Pageidautina tokius įdarytus kopūstus patiekti su grietine. Tai skanus, aromatingas patiekalas, puikiai tinkantis vakarienei.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku