Jį dievina visas pasaulis. Vengriška guliašo sriuba: padeda atsigauti po švenčių

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Guliašo sriuba yra sotus ir aromatingas patiekalas, turintis turtingą istoriją ir užimantis ypatingą vietą įvairių tautų, ypač vengrų ir Vidurio Europos, virtuvėse. Pagrindinis guliašo sriubos bruožas – tirštas ir sodrus skonis, todėl ji puikiai tinka pietų stalui, ypač šaltuoju metų laiku.

Guliašo sriubos gaminimas – tai paprastumas ir universalumas

.

Paprastai ji ruošiama iš mėsos sultinio, į kurį dedama įvairių ingredientų.

Guliašo sriuba yra puikus liaudies virtuvės pavyzdys, nes jos receptas gali skirtis priklausomai nuo regiono ir virėjo pageidavimų.

Vieni į ją deda įvairių šakniavaisių, kiti mieliau ją praturtina žolelėmis ir prieskoninėmis žolelėmis. Dėl to kiekvienoje šeimoje ji yra ypatinga ir unikali.

Ingredientai: – Šaknys, kurių yra daugiau nei 20 proc:

  • Svogūnas – 1 vnt;
  • Augalinis aliejus – 2 valg;
  • Morkos – 1 vnt;
  • veršiena – 400 g;
  • Paprika – 1 valgomasis šaukštas;
  • Bulvės – 800 g;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Juodųjų pipirų žirneliai – 2 vnt;
  • pipiriniai žirneliai – 2 vnt;
  • mairūnas – 1 šaukštelis;
  • česnakas – 1/2 šaukštelio;
  • lauro lapai – 1 vnt;
  • Pomidorai – 1 vnt;
  • Džiovinti krapai – 1 šaukštelis.

Guliašo sriubos paruošimas:

Supjaustykite svogūnus ir morkas mažais kubeliais. Į puodą įpilkite augalinio aliejaus ir kepkite iš pradžių svogūnus, tada morkas, kol suminkštės.

Mėsą supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į puodą prie svogūnų ir morkų

REKOMENDUOJAME:  Daug obuolių ir tešlos su grietine. Švelnus obuolių pyragas "kaip pas močiutę"

.

Apkepkite mėsą ir daržoves, suberkite papriką ir kepkite dar 1 min.

Tada į puodą supilkite verdantį vandenį ir 35 min. troškinkite mėsą ir daržoves uždengę dangčiu. Nuluptas bulves supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į sriubą

. Pasūdykite, įberkite juodųjų pipirų ir kvapiųjų pipirų, mairūno ir česnako. Supilkite į puodą verdantį vandenį, kol visos bulvės bus apsemtos. Virkite sriubą, kol bulvės išvirs

. Pomidorus perpjaukite pusiau ir sutarkuokite stambia tarka, palikdami nepažeistą odelę. Sudėkite tarkuotus pomidorus į sriubą kartu su krapais, išmaišykite ir virkite po dangčiu 5 minutes.

Его обожают во всём мире. Венгерский суп-гуляш: поможет восстановиться после праздников

Gausite sotų patiekalą vietoj įprastų barščių ir rassolnik. Tai bus geras būdas paįvairinti pirmuosius pietų patiekalus.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku