Jokiu būdu nešaldykite šių maisto produktų: bus nebetinkami vartoti

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Didėjant pragyvenimo išlaidoms, visi ieškome būdų taupyti ir gaminti maistą, o jo užšaldymas – puikus būdas tai padaryti. Šaldymas yra puikus būdas prailginti jūsų maisto vartojimo trukmę, be to, tai padeda sumažinti išmetamo maisto kiekį.

Tačiau ne visus produktus galite laikyti žemesnėje nei nulis laipsnių temperatūroje ir kai kurie žmonės gali nustebti sužinoję, ko negalima laikyti šaldiklyje, rašo thesun.co.uk.

Šie maisto produktai, deja, negali ištverti žemesnės nei nulio laipsnių temperatūros ir jų jokiu būdu nedėkite į šaldiklį, nes taip tik sugadinsite maisto produktus.

Skelbiame šešių produktų, kurių jokiu būdu negalima šaldyti, sąrašą:

1. Neapdoroti, žali kiaušiniai

Viso kiaušinio užšaldymas yra visiškai negalimas, todėl jei nusipirkote didelį jų kiekį, teks juos suvalgyti, kol jie nepaseno. Neapdoroti kiaušiniai šaltyje plečiasi, todėl įtrūksta lukštai.

Jei jums tikrai reikia juos laikyti kiek ilgiau, galite juos išimti iš lukšto, suplakti ir užšaldyti orui nepralaidžiame maišelyje ir prailginti vartojimo trukmę.

2. Atšildyta mėsa

Jūs galite užšaldyti mėsą, bet negalima to daryti su mėsa, kuri jau buvo atšildyta. Tai gali būti pavojinga, nes užšaldymas iš naujo sugadina mėsos tekstūrą.

3. Patiekalai su grietinėle

Jei turite patiekalų su grietinėle likučių, geriau juos suvalgykite kitą dieną, nes, deja, šio patiekalo negalima laikyti šaldiklyje.

Bet kas, pagaminta grietinėlės pagrindu, gali atsiskirti arba sušokti į gumulėlius, jeigu laikysite tokius patiekalus šaldiklyje – tai nereiškia, kad tai nesaugu, tiesiog tikrai nebus skanu.

REKOMENDUOJAME:  Po pertraukos sugrįžusius „Auksinius svogūnus“ stebėjo rekordinis žiūrovų skaičius

4. Jogurtas

Kaip ir grietinėlė, apie kurią ką tik kalbėta, jogurtas gali atsiskirti ir sušokti į gumulėlius, pakinta jo tekstūra ir jį valgyti atšildžius nemalonu.

5. Majonezas

Tai dažniausiai yra kiaušinio ir aliejaus mišinys. Tai vadinama emulsija. Jų negalima užšaldyti, nes jis atsiskirs, o stiklainyje liks bjaurus aliejaus ir kiaušinio skystis, o ne vientisos masės majonezas.

Kaip vertinate šį straipsnį?
👍 0 👎 0 Iš viso: 0
0% 👍 0% 👎

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku