Koldūnai, koldūnai, khinkali yra daugelio pasaulio tautų mėgstami patiekalai. Tačiau dažnai jų paruošimas gali būti tikras iššūkis: tešla limpa prie rankų, būna per minkšta arba nepakankamai elastinga. Tačiau yra receptas, kuris padės nesunkiai paruošti tobulą koldūnams ir virtinukams skirtą tešlą, kuri nelips prie rankų ir nepervirs. Pažvelkime į keletą paslapčių ir metodų, kurie padės jums pasiekti tobulumo ruošiant šiuos skanius ir populiarius patiekalus.
Kaip paruošti elastingą tešlą koldūnams ir koldūnams: receptas su slapta pastaba
Ingridientai:
- Miltai (350-400 g)
- verdantis vanduo (200 g)
- Augalinis aliejus be kvapo (3 šaukštai)
- Kiaušinis (1 vnt.)
- Druska (žiupsnelis)
Paruošimas:
- Miltus persijokite į gilų dubenį, įpilkite žiupsnelį druskos ir bekvapio augalinio aliejaus. Užpilkite verdančiu vandeniu ir šaukštu gerai išmaišykite.
- Kai mišinys šiek tiek atvės, įmuškite kiaušinį ir pradėkite minkyti tešlą. Jei tešla limpa prie rankų, po truputį įberkite miltų, toliau minkydami, kol tešla taps tvirta, bet nelipni.
- Palikite 30-60 minučių po rankšluosčiu kambario temperatūroje. Šis žingsnis yra svarbus, kad tešla pailsėtų ir taptų lankstesnė.
- Pailsėjęs paruoštas iškočioti. Išpjaukite norimas formeles virtinukams ar virtinukams ir formuokite įdėdami įdarą.
Pagal šį paprastą ir efektyvų receptą paruošite elastingą tešlą, kuri ne tik lengvai iškočiojama, bet ir nelimpa prie rankų. Su šiuo išbandytu ir tikru receptu jūsų kulinarinis paruošimas pasieks kitą lygį.