„Karališkas” desertas. Džeminis pyragas ypatingoms progoms: visus draugus išmokau jį gaminti būtent taip.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyragas su uogiene yra klasikinis kepinys, daugeliui pažįstamas nuo vaikystės. Kvapnus, švelnus ir saldus, jis įkūnija namų jaukumą ir šiltas šeimos tradicijas. Toks pyragas gali būti gaminamas iš įvairių rūšių tešlos – smėlinės, mielinės ar biskvitinės, o įdarui naudojama bet kokia uogienė: braškių, vyšnių, abrikosų ar serbentų. Pyragas

su uogiene yra paprastas ir nebrangus skanėstas, kurį lengva paruošti net ir be sudėtingų ingredientų. Jis tinka arbatos vakarėliui, šventiniam stalui arba tiesiog kaip būdas panaudoti naminę uogienę.

Kiekviena šeima turi savo patikrintą receptą, perduodamą iš kartos į kartą.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Sudedamosios dalys: miltai – 400 g;
  • sviestas – 180 g;
  • cukrus – 100 g;
  • kiaušinis – 1 vnt;
  • grietinė – 2 šaukštai;
  • vanilinio cukraus – 1 šaukštelis;
  • kildinimo medžiagos – 1 šaukštelis.

Pyrago su uogiene paruošimas:

Sviestą įtrinti į miltus, supilti kepimo miltelius ir išmaišyti, viską sumalti į trupinius. Kiaušinį sumaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įpilti

grietinės, užminkyti minkštą ir elastingą tešlą, gabalėlį padalyti į dvi dalis, viena turi būti mažesnė už kitą. Mažesnę dalį reikia įdėti į šaldiklį celofane

. Didesnę tešlos dalį sudėti ant pergamento ir iškočioti į kepimo skardos dydžio sluoksnį. Tešlos sluoksnį patepkite džemu, ant kepimo skardos dėkite pergamento sluoksnį

ir ant džemo užšaldytą tešlos dalį sutarkuokite konditerine tarka.

REKOMENDUOJAME:  Aš imu manų kruopas ir 1 kiaušinį. Paprastas ir skanus sausainių receptas: gaminu juos arbatai 3 kartus per savaitę.

"Царский" десерт. Пирог с вареньем для особых случаев: научила всех подруг так готовить

Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.

Gaunasi gardžiai kvepiantis ir paprastas pyragas su uogiene. Šis receptas tinka norint surengti namų arbatos vakarėlį su pyragu.

Kaip vertinate šį straipsnį?
👍 0 👎 0 Iš viso: 0
0% 👍 0% 👎

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku