Bulvių pyragėliai laikomi vienais populiariausių pyragėlių. Šis įdaras paruošiamas labai paprastai ir yra labai nebrangus. Bulvių pyragėlius sunku sugadinti, nes kiekvienas šio kepinio receptas yra kuo aiškesnis net pradedantiesiems.
Galima gaminti ir purius pyragėlius, ir kepinius su plona tešla ir daug įdaro viduje. Remiantis statistika, dauguma žmonių renkasi antros rūšies pyragėlius. Taip yra dėl meilės sultingam bulvių įdarui.
Jei mėgstate bulvių pyragėlius, bet nenorite jų gaminti ilgai, vadovaudamiesi visais tradiciniais algoritmais, turėtumėte sužinoti greitą bulvių pyrago gaminimo receptą.
Ingredientai:
- Kefyras – 350 ml;
- Kiaušinis – 1 vnt.;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- Augalinis aliejus – 20 ml;
- Miltai – 550 g;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Užpildo ingredientai:
- Bulvės – 500 g;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Svogūnai – 1 vnt.;
- Krapai – pundelis.
Gaminimo procesas:
Nuskustas bulves išvirkite, kol suminkštės. Į dubenį su kefyru supilkite druską ir cukrų, išmuškite kiaušinius, supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite.
Miltus ir kepimo miltelius suberti į kefyrą, užminkyti elastingą ir minkštą tešlą. Palikite bandelę 15 minučių po celofanu ir rankšluosčiu šiltoje vietoje.
Bulves sutrinkite iki tyrės, sumaišykite su druska. Svogūną smulkiai supjaustykite ir kepkite keptuvėje iki auksinės rudos spalvos. Į bulves suberkite svogūną ir susmulkinkite krapus.
Padalinkite tešlą į du vienodus kolobokus. Iškočiokite vieną iš kolobokų į ploną stačiakampį sluoksnį. Vizualiai padalinkite sluoksnį į 10×10 cm kvadratus.
Į kiekvieną kvadratą dėkite įdarą. Antrąjį tešlos rutulį iškočiokite tokio pat dydžio kaip ir pirmasis. Uždenkite įdarą antruoju sluoksniu.
Tarpus tarp įdaro užsandarinkite pirštais.
Forma išpjaukite nedidelius pyragėlius, stengdamiesi neliesti viduryje esančio įdaro.
Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.