Keptos cukinijos – paprastas, bet stebėtinai skanus patiekalas, daugeliui pažįstamas nuo vaikystės. Tai vienas iš tų receptų, kuriuose sėkmingai dera prieinamumas, paruošimo greitis ir natūralus sezoninių daržovių skonis. Vasarą, kai cukinijos būna ypač sultingos ir švelnios, jos tampa dažnais svečiais ant stalo – ir kaip garnyras, ir kaip savarankiškas patiekalas ar užkandis.
Klasikinės keptos cukinijos gaminamos iš jaunų vaisių, supjaustytų apskritimais ar juostelėmis, apvoliotų miltuose ar džiūvėsėliuose ir kepamų keptuvėje, kol įgauna auksinę plutelę. Patiekiamos karštos arba atšaldytos, dažnai papildytos česnakų padažu, grietine arba šviežiomis žolelėmis. Šiam patiekalui nereikia brangių ingredientų ar sudėtingų gaminimo būdų, o jo skonis ir aromatas visada sužadina apetitą.
Ingredients:
- cukinija – 1 vnt;
- miltai – 5 šaukštai;
- maltų juodųjų pipirų;
- džiovintos petražolės;
- varškė;
- kiaušiniai – 3 vnt.
Keptų cukinijų paruošimas:
Supjaustykite cukiniją plonais apskritimais, išdėliokite kepimo formoje. Cukinijas pasūdykite ir išmaišykite, po 3-5 minučių nuspauskite skysčio perteklių.
Išspauskite jas taip, kad jos taptų šiek tiek raukšlėtos, įmantrios formos.
Cukinijų apskritimus pabarstykite miltais, džiovintomis petražolėmis ir maltais juodaisiais pipirais. Į miltus įmaišykite cukinijas, o į masę sudėkite varškę.
Atskirame dubenyje įmuškite kiaušinius ir supilkite į varškės ir cukinijų mišinį. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite nedidelius cukinijų ir varškės plokštainukus
. Kepkite cukinijų ir varškės plokštainukus iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Gausite skanių ir neįprastų keptų cukinijų. Vietoj varškės galite naudoti sūrį, svarbiausia, kad jis gerai išsilydytų.