Kiaušiniai, cukrus ir miltai. Didelis pyragas, kurį gaminu likus valandai iki Kalėdų: tokio parduotuvėje nenusipirksi.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyragas su virintu sutirštintu pienu yra tikras kulinarinis atradimas, kuris savo sodriu skoniu ir nuostabia tekstūra užkariauja saldumynų širdis

. Virintas sutirštintas pienas, kuris yra šio pyrago pagrindas, turi nuostabiai sodrų karamelės skonį, todėl yra nepaprastai gardus

.

Šis saldumas puikiai tinka sluoksniuoti, kad sukurtų unikalų skonį, kurį sunku pamiršti.

Tokio pyrago gaminimas nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių ir tinka net pradedantiesiems šeimininkams.

Šis pyragas tikrai taps bet kurio stalo žvaigžde, suteikdamas jaukumo ir džiaugsmo atmosferai.

Ingredientai 1 pyragui:

  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • cukraus – 60 g;
  • pieno – 80 ml;
  • augalinis aliejus – 50 ml;
  • druskos – žiupsnelis;
  • vanilino – žiupsnelis;
  • raugo – 10 g;
  • aguonos – 2 šaukštai;
  • kakavos – 2 valgomieji šaukštai;
  • miltai – 160 g.

Kremo ingredientai:

  • grietinėlė 30% – 350 ml;
  • virtas sutirštintas pienas – 350 ml;
  • graikiniai riešutai – 100 g.

Didelio dydžio torto skersmuo 26 cm, aukštis apie 10 cm, galima pagaminti 28 cm skersmens.

Pyrago su virintu sutirštintu pienu paruošimas:

Išplakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps balta, tada supilkite augalinį aliejų ir pieną. Toliau plakite iki vientisos masės, supilkite druską, vaniliną ir kepimo miltelius, persijokite miltus.

Sumaišykite ingredientus ir išsukite tešlą iki tirštos masės. Į tešlą supilkite aguonas ir išmaišykite, supilkite į 26 cm skersmens kepimo formą.

REKOMENDUOJAME:  Švelnus ir skanus pyragas su kremu. Išmokau visus draugus, kaip pagaminti šį skanų pyragą.

180 laipsnių temperatūroje pyragą kepkite 12-15 minučių. Panašiai suminkykite tešlą antrajam tortui, tik vietoj aguonų į ją įberkite kakavos.

Trečiąjį tortą gaminkite be jokių priedų

. Kremui

į

grietinėlę

įpilkite

virinto sutirštinto pieno ir viską išplakite iki sodrios grietinėlės su stabiliomis viršūnėlėmis.

Riešutus susmulkinkite mikseriu

.

Iš kiekvieno torto išimkite išgaubtą viršų

.

Į tešlos žiedą įdėkite šokoladinį tortą ir ant jo užtepkite ⅓ kremo

. ½ riešutų pabarstykite ant kremo sluoksnio ir ant viršaus uždėkite aguonų tortą. Pakartokite veiksmus su kremu ir riešutais ir uždėkite klasikinį tortą

. Viršų

aptepkite

kremu, palikdami šiek tiek šonams. Dėkite tortą į šaldytuvą 8-12 valandų mirkti, tada išimkite iš tešlos žiedo

. Torto šonus aptepkite kremu, likusią torto dalį susmulkinkite mikseriu

.

Pabarstykite tortą biskvito trupiniais ir likusiais smulkintais riešutais.

Яйца, сахар и мука. Большой торт, который я готовлю за час до Рождества: в магазине такой не купить

Tai saldus, sultingas pyragas, kurį galima patiekti iš karto. Ruošiant pyragą taip pat galima jį pamirkyti mėgstamame impregnante, pavyzdžiui, tirpioje kavoje.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku