Kartais norisi likusių salotų pasilikti rytojui, poryt ar net 7–10 dienų. Tačiau šis patiekalas greitai sugenda ir praranda savo pirminį skonį.
Pagalvokite, kaip dažnai po Naujųjų metų išmetate nesuvalgytas „Olivier“ salotas arba po šventės – silkę po kailiu. Jei tai nutinka dažnai, laikas šias salotas pakeisti naujomis.
Pavyzdžiui, yra marinuotų salotų, kurias galima laikyti stiklainyje. Jos negenda, atrodo reprezentatyviai ir yra skanios.
Marinuotų salotų ingredientai:
- Agurkai – 1 kg;
- Morkos – 300 g;
- Svogūnai – 300 g;
- Pomidorai – 1 kg;
- Pipirai – 300 g;
- Kopūstai – 300 g;
- Krapai – krūva;
- Druska – 2 šaukštai l.;
- Cukrus — 100 g;
- Augalinis aliejus – 150 ml;
- Acto esencija 70% – 1 valgomasis šaukštas.
Marinuotų salotų paruošimas:
Agurkus ir morkas supjaustykite plonais žiedais, svogūną supjaustykite pusžiedžiais, pomidorus – ketvirčiais, o daržoves sudėkite į bendrą salotų dubenį.
Smulkiai supjaustykite kopūstus ir krapus, suberkite į daržovių mišinį. Išimkite paprikų vidų, supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į salotas.
Daržovių mišinį pabarstykite druska ir granuliuotu cukrumi, supilkite augalinį aliejų ir acto esenciją. Kruopščiai išmaišykite salotas ir uždenkite maistine plėvele.

Palaikykite salotas kambario temperatūroje 3 valandas. Tada sudėkite jas į stiklainius ir užsukite. Užpilkite per šį laiką išsiskyrusias sultis ant viršaus.

Užsandarinkite stiklainius dangteliais ir sterilizuokite 25 minutes. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.

Taip gaunamos gražios marinuotos salotos žiemai. Tai universalus sprendimas tiek vakarienei, tiek šventiniam stalui.

