Ruošdami žuvį visada norite, kad ji būtų skani ir sultinga. Deja, ne visada pavyksta pasiekti tokį rezultatą. Ypač jei ruošiate ką tik atitirpintą žuvį. Ji
būna
puri ir kepant ar kepant
gali būti
visiškai neskani
. Galima sakyti, kad nereikėtų gaminti iš šaldytos žuvies, pirkite tik šviežią žuvį. Tačiau šis būdas ne visada tinka. Šviežia žuvis yra daug kartų brangesnė už šaldytą. Be to, beveik 90: visos ant prekystalio esančios žuvys yra pirminio užšaldymo. Tai reiškia, kad nėra jokios garantijos, jog transportuojant žuvis nebuvo prieš tai užšaldyta, nes produktas greitai genda.
Jei maistui ruošti imame upinę žuvį, be to, kad ji yra trapi, dar gauname nemalonų upės tinko ir kitų dumblių kvapą.
Tokių problemų su šaldyta žuvimi galima išvengti vienu metodu.
Pirmiausia reikia šiek tiek atitirpinti žuvį, kad ji nebūtų kieta kaip akmuo. Atšildykite taip, kad žuvį būtų galima lengvai išdarinėti ir supjaustyti porcijomis. Pašalinkite pelekus, galvą ir žiaunas, viduje esančią juodą plėvelę.
Tuomet iš vandens, šaukšto cukraus ir druskos paruoškite tirpalą. Druską ir cukrų maišykite vandenyje, kol ištirps, ir padėkite žuvį valandai.
Pamirkius žuvį šiame tirpale, nemalonus skonis išnyksta. Žuvis išlaiko drėgmę savo skaidulose ir išvirusi išlieka sultinga.