Klasikiniai naminiai šaltibarščiai. Kaip išvirti skaniai ir skaidriai: patikrintas receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Cholodecas – tradicinis patiekalas, kuris yra šaltas mėsos kisielius, paprastai gaminamas iš mėsos ir kaulų sultinio. Jis turi ilgą istoriją ir užima ypatingą vietą rusų virtuvėje, taip pat siejamas su namų jaukumu ir šeimos šventėmis

. Cholodets ruošimas prasideda nuo mėsos, dažniausiai naudojamos kiaulienos, jautienos arba vištienos, vištos, virimo. Kaulai, mėsa ir įvairūs prieskoniai ilgai verdami, todėl išsiskiria želė medžiagos, pavyzdžiui, kolagenas. Be to, į sultinį dedama daržovių ir prieskonių, kurie suteikia patiekalui gilų skonį ir aromatą

. Kholodets dažnai patiekiamas prie šventinio stalo kartu su garstyčiomis, krienais arba actu. Šis patiekalas gali būti užkandis arba pagrindinis patiekalas.

Sudedamosios dalys:

  • Jautienos blauzdos su kaulu – 800 g;
  • Mėsa (jautiena, blauzdos) – 1 kg;
  • Vištienos šlaunelės – 800 g;
  • Kiaulienos nugarinė – 1,5 kg;
  • Vanduo – 4800 ml;
  • Morkos – 1 vnt;
  • Svogūnas – 1 vnt;
  • lauro lapai – 2 vnt;
  • česnakas – 4 skiltelės;
  • pipirų grūdeliai – ¼ šaukštelio;
  • kvapiųjų pipirų – ¼ šaukštelio;
  • Gvazdikėliai – 1 vnt;
  • Druska – 2 šaukštai.

Šaltibarščių paruošimas:

Mėsą kelias valandas pamirkykite šaltame vandenyje. Kiaulienos kumpiuose iki pat kaulo padarykite nedidelius įpjovimus

. Sudėkite visą mėsą į puodą su šaltu vandeniu ir virkite, kol susidarys daug putų. Išimkite mėsą iš puodo į atskirą indą, nusunkite sultinį ir putas

. Kruopščiai išplaukite puodą nuo putų ir tada nuplaukite mėsą. Sudėkite mėsą atgal į puodą ir vėl užpilkite šaltu vandeniu.

REKOMENDUOJAME:  Naujųjų metų lengvos ir originalios salotos su krabų lazdelėmis ir apelsinu

Ant didelės ugnies užvirkite mėsą, įberkite 1 valgomąjį šaukštą druskos, sumažinkite ugnį iki vidutinės.

Kai sultinys pradės virti, sumažinkite ugnį iki mažos. Palikite mėsą troškintis sultinyje ne visiškai uždarytu dangčiu 4 valandas.

Po 4 valandų į sultinį įmeskite lauro lapą, pipirų grūdelius, raudonėlio pipirus, gvazdikėlius, druską. Prieš į sultinį suberdami daržoves, jas kelias minutes pavirkite atskirai.

Į sultinį sudėkite morkas ir svogūnus, virkite dar 2 valandas. Tada nuo sultinio nuimkite viršutinį riebalų sluoksnį, išimkite lauro lapą, pipirų žirnelius ir daržoves

. Į sultinį atskirai sudėkite mėsą, smulkiai sukapokite česnaką

.

Po poros minučių sultinį pertrinkite per sietelį ir marlę, kad neliktų prieskonių ir česnakų likučių.

Nuo sultinio viršaus pašalinkite likusius riebalus

.

Mėsą padalijame į nedidelius pluoštus, pagal skonį pasūdome.

Sudedame mėsą į formeles ir užpilame sultiniu, paliekame atvėsti iki kambario temperatūros. Tada šaltibarščius išimame ir dedame į šaldytuvą, kol sukietės.

Классический домашний холодец. Как сварить его вкусным и прозрачным: проверенный рецепт

Taip gausite skanų sotų cholodetą nenaudodami želatinos. Svarbiausia nedėti į šaldiklį, kol sukietės.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku