Napoleono tortas su plombyro kremu yra tikras kulinarijos šedevras, tapęs neatsiejama pasaulinės konditerijos tradicijos dalimi. Su kiekvienu nauju šio deserto kąsniu pasineriame į atostogų ir jaukių namų susibūrimų atmosferą.
Pagrindinė „Napoleono” ypatybė – daugiasluoksnė struktūra: plona ir traški plutelė, besikeičianti su lengvu ir švelniu kremu, sukuria tekstūrų ir skonių harmoniją.
Plombiere kremas išsiskiria oro konsistencija ir sodriu kreminiu skoniu, kuris geriausiai papildo traškų torto pagrindą
. Tortas „Napoleon” ruošiamas kaip ištisas ritualas: nuo traškių pyragaičių kepimo iki kruopštaus surinkimo ir mirkymo – kiekvienas etapas persmelktas meile ir dėmesiu detalėms.
Pyragų ingredientai:
- Kiaušiniai – 1 vnt;
- augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
- valgomasis actas (6-9 proc.) – 1 valgomasis šaukštas;
- šalto vandens – 250 ml;
- Miltai – 500 g;
- Sviestas – 250 g.
Grietinėlės ingredientai:
- Pienas – 1 litras;
- kukurūzų krakmolas – 55 g;
- Miltai – 55 g;
- Cukrus – 200 g;
- Sviestas – 200 g;
- kondensuotas pienas – 350 g;
- Vanilinas – 2 g.
Pyrago „Napoleonas” paruošimas:
Kiaušinį stiklinėje sumaišykite su augaliniu aliejumi, actu ir šaltu vandeniu. Šaltą sviestą pamirkykite miltuose ir patrinkite ant stambios tarkos, suminkykite grietinėlės trupinius
. Į grietinėlės trupinių įdubimą supilkite kiaušinio mišinį, tešlą suberkite į gumulą
.
Palikite gumulą celofane šaldytuve 1-2 val.
Tada iškočiokite tešlą maždaug 30-35 cm skersmens sluoksniu, susukite į ritinį. Padalijame ritinį į mažas porcijas, kiekvieną iškočiojame į ploną sluoksnį
. 28 cm skersmens lėkšte išlyginame sluoksnius, suformuojame pyragėlius ir jų paviršiuje padarome nedideles įpjovas.
Pyragėlius kepame ant pergamentu išklotos kepimo skardos 7 minutes 210 °C temperatūroje
. Kremui miltus sumaišome su krakmolu ir cukrumi, į birius produktus supilame pieną. Ant vidutinės ugnies puode mišinį pakaitinkite iki sutirštėjimo, tada nukelkite nuo ugnies.
Grietinėlės sviestą išplakite iki purumo, palaipsniui supilkite į jį kondensuotą pieną. Išplakite ingredientus ir palaipsniui supilkite atvėsusį kremo pagrindą
. Į grietinėlę supilkite vaniliną, plakite iki purių ir stabilių viršūnių
.
Atskirai išplakite grietinėlę ir supilkite ją į kremą, sumaišykite komponentus
. Kiekvieną tortą aptepkite kremu, sumontuokite tortą
.
Paskutinį tortą susmulkinkite, kremu aptepkite torto šonus ir viršų
. Susmulkintą tortą apibarstykite kremu ir palikite bent 5 valandoms.
Gausite paprastą gardų tortą „Napoleonas” su plombyro kremu. Tai puikus derinys, kuris pradžiugins jus ir jūsų svečius.