Kopūstai su vištiena orkaitėje – tai patiekalas, kuriame dera paprastas paruošimas, lengvai prieinami ingredientai ir sodrus naminis skonis. Kepant kopūstai tampa minkšti, kvapnūs, sugeria vištienos sultis ir prieskonius, o mėsa tampa minkšta ir sultinga.
Tai idealus sprendimas vertinantiems sočius, bet kartu ir nesudėtingai paruošiamus patiekalus
.
Galite naudoti baltagūžius kopūstus, žiedinius ar briuselinius kopūstus, o vištieną – bet kurią dalį: šlauneles, blauzdas, filė.
Šis patiekalas puikiai tinka šeimos stalui, ypač šaltuoju metų laiku, kai norisi ko nors šilto ir jaukaus.
Sudedamosios dalys: – vištiena, viščiukas, vištiena, vištiena, vištiena, vištiena, vištiena, vištiena, vištiena, vištiena, vištiena:
- Sudedamosios dalys: Jaunas kopūstas – 1 vnt;
- Vištienos filė – 600 g;
- pomidorai – 2 vnt;
- grietinė – 400 g;
- Sūris – 150 g;
- Grūdėtosios garstyčios – 1 šaukštelis;
- Druska – ½ šaukštelio.
Kopūstų su vištiena paruošimas:
Kopūstus supjaustykite dideliais 2 cm storio apskritimais, išdėliokite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Vištieną iš abiejų pusių išmuškite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų
. Kopūstų apskritimus
pasūdykite
, kiekvieną aptepkite grietine. Ant kopūstų išdėliokite vištienos filė
. Padažui sumaišykite grietinę su grūdėtomis garstyčiomis, aptepkite vištienos filė viršų. Supjaustykite pomidorų žiedus ir uždėkite juos ant padažo sluoksnio
. Uždenkite kepimo skardą folija ir kepkite patiekalą 200 laipsnių temperatūroje 40 minučių. Sutarkuokite sūrį stambia tarka ir pabarstykite juo patiekalo viršų, siųskite į orkaitę dar 15 minučių.
.
Gausite sultingą, sveiką vištienos ir kopūstų patiekalą.
Tai geras būdas įprastus garnyrus pakeisti kuo nors nauju ir kartu paprastu.