Kopūstų paplotėliai kiekvienai dienai. Paprastas receptas: skanu ir nebrangu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kopūstų apkepai – skanus, paprastas ir sveikas patiekalas, užimantis garbingą vietą namų virtuvėje.

Tai puiki alternatyva mėsos patiekalams, ypač tiems, kurie laikosi vegetariškos dietos arba tiesiog nori paįvairinti savo valgiaraštį.

Istoriškai kopūstų apkepai buvo plačiai paplitę slavų virtuvėje, kur kopūstai visada buvo viena pagrindinių ir prieinamų daržovių. Kaimo namuose šie apkepai dažnai buvo ruošiami gavėnios dienomis arba tais laikotarpiais, kai nebūdavo mėsos. Dėl savo paprastos sudėties ir maistingumo patiekalas išpopuliarėjo ir buvo perduodamas iš kartos į kartą.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Sudedamosios dalys: kopūstai – 200 g;
  • druskos – ⅓ šaukštelio;;
  • pipirų – žiupsnelis;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • miltai – 2 šaukšteliai.

Kopūstų paplotėlių paruošimas:

Kopūstus susmulkinkite, papildomai susmulkinkite peiliu. Kopūstus pasūdykite ir papipirinkite, išminkykite rankomis, palikite 15 minučių.

Įmuškite kiaušinius, supilkite juos į kopūstus, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Palikite tešlą 10 minučių, tada dėkite ją ant įkaitintos keptuvės.

Įdėkite šaukštą tešlos, paskleiskite ją nedideliu plakiniu ant paviršiaus. Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol taps auksiniai.

Капустные оладьи на каждый день. Простой рецепт: вкусно и недорого
dzen.ru

Iškepę fritai dedami ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

Капустные оладьи на каждый день. Простой рецепт: вкусно и недорого
dzen.ru

Gausite skanius fritterius, kuriuos patiekite su grietinės ir česnakų padažu.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku