Lengvas ir subtilus „Lady’s Fingers” pyragas. Jis toks skanus: šį receptą gaminu jau daugelį metų.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

„Lady’s Fingers” pyragas – tai neįtikėtino lengvumo ir rafinuoto skonio desertas, tapęs neatsiejama daugelio šalių konditerijos meno dalimi. Jo pavadinimas tikriausiai susijęs su deserto sudedamųjų dalių forma ir tekstūra: biskvito vamzdeliai, primenantys švelnius pirštelius, pagaminti iš lengvos tešlos ir užpildyti saldžiu kremu.

„Lady’s Fingers” istorija siekia XIX a., kai tokie desertai išpopuliarėjo Europoje, konditerijos tradicijas. Nuo to laiko šis tortas dėl savo ryškaus pateikimo ir unikalaus skonio užkariavo gurmanų ir saldumynų mėgėjų širdis

. Papasakosime, kaip pasigaminti naminį tortą „Damų piršteliai”.

Biskvito vamzdelių ingredientai:

  • Vanduo – 250 ml;
  • Sviestas – 120 g;
  • Miltai – 160 g;
  • Kiaušiniai – 5 vnt;
  • Druska – žiupsnelis.

Kremo ingredientai:

  • grietinės 25% – 700 g;
  • Cukraus milteliai – 150 g;
  • Vanilinis cukrus – 2 šaukšteliai;
  • uogos.

Torto „Moteriški piršteliai” paruošimas:

Į puodą supilkite vandenį, sudėkite sviestą ir įberkite druskos. Ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą ir užvirinkite mišinį

. Išjunkite ugnį ir į verdantį mišinį supilkite miltus, mentele išminkykite tešlą. Virkite tešlą, kol ant puodo dugno atsiras balta danga

, tada perkelkite tešlą į dubenį ir leiskite šiek tiek atvėsti. Į atvėsusią tešlą po vieną įmuškite kiaušinius ir išmaišykite

. Tešlą įdėkite į konditerinį maišelį ir ant pergamentu išklotos kepimo skardos suformuokite nedidelius vamzdelius. Kepkite vamzdelius 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.

REKOMENDUOJAME:  Paimkite 3 kiaušinius ir 5 mažas bulves. Švelnūs vištienos suktinukai: pasimėgaukite savimi ir savo šeima

Легкий и нежный торт “Дамские Пальчики”. Какой же он вкусный: много лет готовлю по этому рецепту

Iškepus leiskite vamzdeliams atvėsti, kelis gabalėlius susmulkinkite į trupinius ir jais apibarstykite pyragą. Kremui

grietinėje

sumaišykite cukraus pudrą ir vanilinį cukrų

. Panardinkite vamzdelius į kremą, aptepkite juos iš visų pusių ir tada sluoksniais sudėkite į tešlos žiedą. Kiekvieną sluoksnį aptepkite kremu ir apibarstykite uogomis arba smulkintais vaisiais.

Легкий и нежный торт “Дамские Пальчики”. Какой же он вкусный: много лет готовлю по этому рецепту

Kitus sluoksnius sutepkite taip pat, tada viršų uždenkite maistine plėvele ir palikite tortą 8 valandoms šaldytuve.

Легкий и нежный торт “Дамские Пальчики”. Какой же он вкусный: много лет готовлю по этому рецепту

Papuoškite tortą smulkintais vamzdeliais, taip pat pasirinktinai šokoladu, vaisiais ir uogomis. Gausite subtilų ir skanų pyragą „Lady’s Fingers”.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku