Šaldytuvas – tai ne tik dėžė maistui laikyti, bet kompleksinė sistema, skirta palaikyti optimalią temperatūrą ir išlaikyti maisto šviežumą. Tačiau ne visi maisto produktai yra tinkami laikyti šaldytuvo durelėse dėl temperatūros svyravimų ir kitų veiksnių.
Kokių maisto produktų negalima laikyti šaldytuvo durelėse?
1. Mėsos gardėsiai
Maisto produktų, tokių kaip vištienos griežinėliai, kumpis, dešra ir kt., negalima dėti į šaldytuvo dureles dėl temperatūros svyravimų kiekvieną kartą atidarius duris. Delikatesus geriausia dėti šaldytuvo gale, kur temperatūra yra stabiliausia.
2. Sūris
Panašiai kaip ir delikatesų mėsą, sūrį geriausia laikyti šaldytuve, o ne durelėse. Be to, daugelyje šiuolaikinių modelių yra įrengtas specialus sūrio stalčius, padedantis išsaugoti jo šviežumą ir skonį.
3. Vaisiai ir daržovės
Šaldytuvo durys neužtikrina pakankamai stabilios temperatūros vaisiams ir daržovėms laikyti. Geriausia juos dėti į specialius stalčius pačiame apačioje, kad kuo ilgiau išlaikytų šviežumą.
4 kiaušiniai
Kiaušinių nerekomenduojama laikyti durelėse dėl pavojaus sugadinti lukštą ir galimo bakterijų dauginimosi dėl temperatūros svyravimų. Saugiausia juos palikti ant stabilios lentynos šaldytuve.
5. Pienas
Pieno taip pat negalima laikyti durelėse dėl temperatūros nestabilumo. Jį rekomenduojama dėti šaldytuvo gale, kur paprastai būna vėsesnė temperatūra.
6. Žalia mėsa ir paukštiena
Iš žalios mėsos ir paukštienos išsiskiriančios sultys gali užteršti kitus maisto produktus, jei jos laikomos šaldytuvo durelėse. Žalią mėsą ir paukštieną geriausia dėti į šaldiklį arba į šalčiausios temperatūros zoną.