Mane mokė kaimynė Kazaška. Tobulos tešlos receptas mantai: ji nesiplėšo ir nelimpa

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ką svarbu žinoti ruošiant mantą? Daugelis žmonių painioja mantą ir koldūnus, tačiau mano, kad šie patiekalai yra vieni. Tačiau reikėtų suprasti, kad manta nuo koldūnų gerokai skiriasi ne tik išvaizda. Skiriasi ir mantų bei koldūnų gaminimo būdai

. Ideali mantų tešla gali skirtis nuo tinkamos koldūnų tešlos.

Manti reikia gaminti ploną tešlą, kuri neturi plyšti. Mantai visada ruošiami rankomis, o koldūnai gali būti gaminami naudojant koldūnų gaminimo aparatą.

Mantams skirta

tešla

neturi būti lipni, kitaip ji prilips prie mantovarų. Paruoškime tinkamą tešlą mantams.

Tešlos mantams ingredientai:

  • Vanduo – 400 ml;
  • Druska – 1 valgomasis šaukštas;
  • Kiaušinio trynys – 1 vnt;
  • Majonezas – 1 valgomasis šaukštas;
  • Miltai – 800 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Mėsa – 800 g;
  • Svogūnai – 3 vnt;
  • Bulvės – 3 vnt;
  • cukinija – 1 vnt;
  • Druska – ½ šaukštelio.

Manti paruošimas:

Įdarui smulkiai supjaustykite mėsą, svogūną, nuluptas bulves ir cukiniją. Sudedamąsias dalis pasūdykite ir išmaišykite – mantai skirtas įdaras paruoštas.

Соседка Казашка научила. Рецепт идеального теста для мантов: не рвется и не липнет

Tešlai į kambario temperatūros vandenį įberkite druskos, įpilkite majonezo ir kiaušinio trynį, išmaišykite. Į vandenį supilkite miltus ir 10 min. minkykite, kad gautųsi lygi ir tvirta tešla

. 30 min. palikite tešlą po celofanu, tada padalykite ją į dvi dalis. Tešlą iškočiokite plonu 3-4 mm storio sluoksniu.

Sluoksnius padalykite į maždaug 7×7 cm dydžio kvadratėlius.

REKOMENDUOJAME:  Garsusis itališkas citrinų pyragas. Paprastas ir skanus receptas

Ant kiekvieno kvadratėlio dėkite įdaro ir užspauskite priešingus kraštus, užlenkite.

Соседка Казашка научила. Рецепт идеального теста для мантов: не рвется и не липнет

Mantovarką patepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite mantą

. 40-45 min. kepkite mantą ant vidutinės ugnies

.

Соседка Казашка научила. Рецепт идеального теста для мантов: не рвется и не липнет

Baigiant virti mantą galima patepti sviestu.

Соседка Казашка научила. Рецепт идеального теста для мантов: не рвется и не липнет

Gausite sultingą ir skanią mantą su daržovėmis ir mėsa.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku