Kefyro pyragaičiai su vištienos įdaru – aromatingas, sotus ir neįtikėtinai naminis patiekalas, kuriame dera minkšta, tvirta tešla ir švelnus mėsos įdaras. Kefyro tešla dėl natūralios fermentacijos yra ypač puri ir lengva, jos nereikia ilgai rauginti ir ją lengva paruošti net be mielių. Ji būna elastinga, minkšta ir gerai išlaiko įdarą viduje, o kepant nesusilanksto ir nesutrūkinėja. Todėl jį taip vertina namų virėjai.
Dėl vištienos įdaro pyragai yra ypač sultingi ir maistingi.
Šie pyragaičiai puikiai tinka tiek kasdieniams pietums ar vakarienei, tiek šventiniam stalui, iškylai ar užkandžiui kelionėje.
Tešlos ingredientai:
- Kefyras – 250 ml;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- Soda – ½ šaukštelio;
- Miltai – 450 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Sviestas – 100 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- Vištienos šlaunelė – 800 g;
- Druska – ½ šaukštelio;
- juodųjų pipirų – ⅓ šaukštelio;
- svogūnas – 2 vnt.
Vištienos paplotėlių paruošimas:
Į dubenį su kefyru įmuškite kiaušinį, supilkite druską ir cukrų, sumaišykite komponentus iki vientisos masės. Į mišinį supilkite ⅓ miltų, išminkykite ir sudėkite sviestą.
Kai sviestas įmaišytas į tešlą, supilkite likusius miltus ir užminkykite minkštą elastingą tešlą
.
Tešlą iškočiokite į stačiakampį, visą paviršių pabarstykite ⅓ kepimo sodos.
Tešlą surinkite į nedidelį kvadratą ir vėl iškočiokite į stačiakampį. Vėl pabarstykite tešlą kepimo soda ir iškočiokite į kvadratą. Procedūrą pakartokite dar kartą ir suvyniotą tešlą palikite karštyje
. Įdarui į verdantį vandenį įdėkite lauro lapą ir svogūną, sudėkite vištienos šlauneles ir virkite, kol bus paruoštos. Mėsą atskirkite nuo kaulo ir susmulkinkite blenderiu arba mėsmale
. Antrąjį svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje, kol suminkštės. Į svogūnus sudėkite
maltą
mėsą, supilkite 200 ml sultinio, išmaišykite.
3 minutes troškinkite faršą, nepamirškite pabarstyti druska ir pipirais. Padalykite tešlą į 2 lygias dalis, iškočiokite pirmąją dalį ir įdėkite ją į kepimo formą.
Ant tešlos sudėkite faršą, uždenkite antruoju iškočiotu sluoksniu. Uždenkite kraštus ir pyrago viršuje padarykite rombo formos įpjovas.
Pyrago viršų galite patepti kiaušinio trynio ir pieno mišiniu. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.
Leiskite paruoštam pyragui atvėsti ir padalykite į porcijas. Gausite aromatingą minkštą pyragą su sultingu mėsos įdaru.