Mano mėgstamiausias iš mėsos pyragų. Šiam receptui šaldytuve laikau kefyro.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kefyro pyragaičiai su vištienos įdaru – aromatingas, sotus ir neįtikėtinai naminis patiekalas, kuriame dera minkšta, tvirta tešla ir švelnus mėsos įdaras. Kefyro tešla dėl natūralios fermentacijos yra ypač puri ir lengva, jos nereikia ilgai rauginti ir ją lengva paruošti net be mielių. Ji būna elastinga, minkšta ir gerai išlaiko įdarą viduje, o kepant nesusilanksto ir nesutrūkinėja. Todėl jį taip vertina namų virėjai.

Dėl vištienos įdaro pyragai yra ypač sultingi ir maistingi.

Šie pyragaičiai puikiai tinka tiek kasdieniams pietums ar vakarienei, tiek šventiniam stalui, iškylai ar užkandžiui kelionėje.

Tešlos ingredientai:

  • Kefyras – 250 ml;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • Cukrus – 1 šaukštelis;
  • Soda – ½ šaukštelio;
  • Miltai – 450 g;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Sviestas – 100 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Vištienos šlaunelė – 800 g;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • juodųjų pipirų – ⅓ šaukštelio;
  • svogūnas – 2 vnt.

Vištienos paplotėlių paruošimas:

Į dubenį su kefyru įmuškite kiaušinį, supilkite druską ir cukrų, sumaišykite komponentus iki vientisos masės. Į mišinį supilkite ⅓ miltų, išminkykite ir sudėkite sviestą.

Kai sviestas įmaišytas į tešlą, supilkite likusius miltus ir užminkykite minkštą elastingą tešlą

.

Tešlą iškočiokite į stačiakampį, visą paviršių pabarstykite ⅓ kepimo sodos.

Tešlą surinkite į nedidelį kvadratą ir vėl iškočiokite į stačiakampį. Vėl pabarstykite tešlą kepimo soda ir iškočiokite į kvadratą. Procedūrą pakartokite dar kartą ir suvyniotą tešlą palikite karštyje

REKOMENDUOJAME:  Vyšnių želė: labai paprastas receptas. Skanus skanėstas be jokio triūso

. Įdarui į verdantį vandenį įdėkite lauro lapą ir svogūną, sudėkite vištienos šlauneles ir virkite, kol bus paruoštos. Mėsą atskirkite nuo kaulo ir susmulkinkite blenderiu arba mėsmale

. Antrąjį svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje, kol suminkštės. Į svogūnus sudėkite

maltą

mėsą, supilkite 200 ml sultinio, išmaišykite.

3 minutes troškinkite faršą, nepamirškite pabarstyti druska ir pipirais. Padalykite tešlą į 2 lygias dalis, iškočiokite pirmąją dalį ir įdėkite ją į kepimo formą.

Ant tešlos sudėkite faršą, uždenkite antruoju iškočiotu sluoksniu. Uždenkite kraštus ir pyrago viršuje padarykite rombo formos įpjovas.

Мой фаворит среди мясных пирогов. Для этого рецепта специально держу кефир в холодильнике

Pyrago viršų galite patepti kiaušinio trynio ir pieno mišiniu. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.

Мой фаворит среди мясных пирогов. Для этого рецепта специально держу кефир в холодильнике

Leiskite paruoštam pyragui atvėsti ir padalykite į porcijas. Gausite aromatingą minkštą pyragą su sultingu mėsos įdaru.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku