Mėsą kepame orkaitėje, suvyniotą į popierių. Visos sultys ir skonis išlieka viduje.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Paprastas būdas išlaikyti mėsą minkštą, kvapnią ir sultingą be aliejaus pertekliaus ar sudėtingų marinatų. Pergamentas viduje sukuria „mini orkaitės“ efektą, išsaugodamas skonį ir drėgmę.

Ingredientai:
Mėsos filė (kiaulienos, jautienos arba veršienos) – 1 kg
Druska – 1 arb. šaukštelis
Malti juodieji pipirai – pagal skonį
Česnakas – 4-6 skiltelės
Augalinis aliejus (geriausia alyvuogių) – 2-3 valg. šaukštai
Žolelės: rozmarinas, čiobreliai, paprika arba džiovintas bazilikas (nebūtina) 

Paruošimas:
1. Nuplaukite filė vėsiu vandeniu ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Mėsą supjaustykite dideliais gabalėliais (maždaug 4–5 cm). Tokio dydžio gabalėliai gerai iškeps, bet išliks sultingi. Jei naudojate jautieną, galite lengvai pamušti gabalėlius mėsos plaktuku, kad mėsa būtų minkštesnė.

2. Paimkite karščiui atsparų indą arba kepimo skardą. Išklokite jį kepimo popieriumi, palikdami šiek tiek papildomos vietos aplink kraštus, kad mėsą būtų lengva suvynioti. Geriausia naudoti kepimo popierių be silikoninės dangos iš abiejų pusių – jis išlaiko formą ir neprilimpa.

3. Mėsą vienu sluoksniu išdėliokite ant kepimo popieriaus. Pagardinkite druska ir pipirais iš abiejų pusių. Sudėkite spaustą česnaką. Jei norite, įberkite žolelių, kad suteiktumėte Viduržemio jūros regiono skonį.

4. Apšlakstykite mėsą augaliniu aliejumi (2–3 šaukštais). Alyvuogių aliejus suteiks mėsai sodresnį skonį. Švelniai apverskite gabalėlius, kad jie tolygiai pasidengtų prieskoniais ir aliejumi. Uždenkite mėsą antru kepimo popieriaus lapu. Užlenkite kraštus, kad sandariai užsidarytų sultys.

REKOMENDUOJAME:  Iš karto pagaminkite dvigubą partiją. Švelnūs citrininiai sausainiai

Svarbu: nenaudokite folijos – popierius „kvėpuoja“, dėl to mėsa ne verda, o kepa.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C (400 °F). Kepimo skardą dėkite ant vidurinės lentynos. Kepkite 40 minučių. Jei norite minkštesnės mėsos, sumažinkite temperatūrą iki 180 °C (350 °F) ir kepkite 50–55 minutes. Išjungę orkaitę, leiskite mėsai dar 5–10 minučių pailsėti, suvyniotai į kepimo popierių. Taip ji baigs iškepti ir taps ypač sultinga.

Atsargiai išvyniokite popierių, kad nenusidegintumėte garais. Sudėkite mėsą į lėkštę ir užpilkite likusiomis sultimis. Dera su bulvėmis, ryžiais arba keptomis daržovėmis.

Kaip vertinate šį straipsnį?
👍 1 👎 0 Iš viso: 1
100% 👍 0% 👎

Patiko? Pasidalink! Ačiū.
Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku