Šokoladiniai sausainiai yra vienas mėgstamiausių ir populiariausių kepinių, džiuginančių sodriu skoniu ir švelnia tekstūra. Šį desertą galima gaminti įvairiais būdais: su šokoladu, kakava, riešutais, karamele ar net pikantiškais priedais
. Klasikinių šokoladinių sausainių gimtine laikoma JAV, kur 1938 m. Ruth Wakefield pirmą kartą į sausainių tešlą įdėjo šokolado gabalėlių ir sukūrė garsiuosius šokoladinius sausainius. Nuo to laiko šis desertas užkariavo viso pasaulio saldumynų mėgėjų širdis ir tapo neatsiejama jaukių arbatos vakarėlių ir šeimos susibūrimų dalimi.
Papasakosime, kaip pasigaminti gardžių šokoladinių sausainių be kiaušinių, sviesto ir pieno.
Ingredientai: 1:
- cukrus – 80 g;
- apelsinų žievelės;
- druskos – žiupsnelis;
- augalinis aliejus – 70 ml;
- apelsinų sultys – 70 ml;
- miltai – 230 g;
- krakmolo – 20 g;
- raugo – 6 g;
- kakava – 20 g;
- šokolado – 30 g.
Šokoladinių sausainių paruošimas:
Sumaišykite cukrų su druska ir apelsinų žievelėmis, sumalkite produktus, kol cukrus taps oranžinis. Į mišinį supilkite augalinį aliejų ir apelsinų sultis, išmaišykite ir persijokite miltus, krakmolą, raugą ir kakavą. Užminkykite
minkštą, elastingą tešlą
ir
sudėkite šokolado gabaliukus. Iš tešlos formuokite nedidelius rutuliukus, dėkite ant kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10-12 minučių.
Prieš kepimą kiekvieną sausainį galite pamirkyti cukraus pudroje, tada kepinys taps saldesnis. Gausite paprastą biudžetinį šokoladinį sausainį.