Bageliai – tai ne tik pyragaičiai, bet ir namų jaukumo simbolis bei tradicinis kulinarijos menas, turintis gilias šaknis daugelio tautų kultūroje. Suformuoti apvaliais žiedais, jie pasižymi savita traškia plutele, o viduje yra minkšti, purūs.
Bageliai paprastai gaminami iš kvietinių miltų, vandens, druskos ir mielių, ir būtent šis paprastas ingredientų rinkinys sukuria unikalų skonį, kuris pelnė milijonų žmonių meilę.
Egzistuoja daugybė bandelių variantų. Jie skiriasi ne tik tešlos sudėtimi, bet ir įdarų bei pabarstukų asortimentu.
Pavyzdžiui, kai kuriuose regionuose jie gaminami su sezamo arba aguonų sėklomis, kurios suteikia jiems ypatingą skonį ir išvaizdą. Kitais atvejais bageliai gali būti saldūs, į juos dedama medaus, cukraus ar vaisių, todėl jie gali būti naudojami kaip desertas.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: pienas – 250 ml;
- vandens – 1 750 ml;
- sausos mielės – 1 valgomasis šaukštas;
- vanilinio cukraus – 20 g;
- cukraus – 400 g;
- augalinis aliejus – 170 ml;
- miltai – 1,2 kg;
- krakmolo – 1 valgomasis šaukštas.
Bagelių paruošimas:
Į dubenį supilkite pieną ir 250 ml vandens, supilkite mieles, vanilę ir klasikinį cukrų (300 g), gerai išmaišykite. Į mišinį supilkite 150 ml augalinio aliejaus, suberkite 1 250 g miltų ir užminkykite minkštą ir elastingą tešlą
. Palikite tešlą po rankšluosčiu, kol ji padvigubės
.
Iš tešlos išminkykite mažus rutuliukus, palikite juos
po rankšluosčiu 15 minučių ir iš kiekvieno
rutuliuko
iškočiokite duonelę. Kiekvienos bandelės viduryje padarykite skylutę ir suformuokite bandeles.
1,5 litro vandens užvirkite puode
.
Į
atskirą indą su 200 ml vandens
supilkite
krakmolą, likusį cukrų, augalinį aliejų, išmaišykite.
Šį mišinį plona srovele supilkite į verdantį vandenį, nuolat maišydami. Į verdantį vandenį po vieną dėkite bandeles ir virkite po 7 sekundes iš kiekvienos pusės, tada išimkite.
Išvirusius bandeles sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos, jei norite, pabarstykite aguonomis. Iškepkite iškeptas bandeles 200 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.
Gausite skanius minkštus bagelius. Tai geras būdas pradžiuginti šeimą naminiu kepiniu.