Desertai yra svarbi daugelio švenčių dalis. Neįmanoma įsivaizduoti šventės be baigiamojo torto ar pyrago
. Dažniausiai desertai perkami parduotuvėje, nes dauguma žmonių mano, kad jų paruošimas užima daug laiko. Be to, vyrauja klaidinga nuomonė, kad desertus gali gaminti tik profesionalai
. Tačiau skanų desertą gali sukurti kiekvienas. Net jei žmogus anksčiau nėra susidūręs su konditerijos amatu. Yra desertų, kurių nereikia ilgai virti, kepti sausainių ir gaminti kremo. Pakalbėkime apie kelis paprastus desertų receptus.
Deserto ingredientai Nr. 1:
- Pienas – 400 ml;
- citrinos – žievelės;
- vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
- kiaušinių tryniai – 2 vnt;
- cukraus – 40 g;
- kukurūzų krakmolo – 15 g;
- citrinos sultys;
- kondensuotas pienas – 100 g.
Deserto paruošimas 1:
Į puodą su pienu supilkite citrinos žievelę ir vanilinį cukrų, išmaišykite. Pieną užkaiskite ant viryklės ir palaukite, kol užvirs
. Į trynius supilkite cukrų ir sumaišykite komponentus. Į trynius įberkite kukurūzų krakmolo. Verdantį pieną perkoškite į dubenį su skepetaite ir išimkite žievelę
. Į pieną supilkite trynių mišinį ir išmaišykite. Supilkite pieną atgal į puodą ir virkite, kol sutirštės. Supilkite tirštą pieną į indą ir uždenkite maistine plėvele, palikite atvėsti.
Citrinos sultis perkoškite per spaustuvą, sumaišykite su ⅓ sutirštinto pieno. Sultis ir sutirštintą pieną suplakite mikseriu ir palaipsniui supilkite likusį sutirštintą
pieną. Sutirštintą pieną supilkite į sutirštinto pieno ir sulčių mišinį ir suplakite. Supilkite masę į formą ir palikite šaldytuve 30 min.
Sustingusį desertą galite apibarstyti šokoladu, kakava ir cinamonu.
Taip išgausite orų desertą nenaudodami orkaitės.
Deserto Nr. 2 ingredientai:
- kava – 35 g;
- cukraus – 100 g;
- šalto vandens – 140 ml;
- rikotos sūris – 100 g;
- kondensuotas pienas – 100 g;
- plakta grietinėlė – 120 ml;
- 2 apelsinų sultys;
- Savoiardi sausainiai.
Deserto Nr. 2 paruošimas:
Sumaišykite kavą su cukrumi ir vandeniu, išmaišykite ir išplakite mikseriu iki purios lengvos masės. Į rikotą supilkite kondensuotą pieną ir grietinėlę ir išplakite iki purumo
. Kreminio sūrio masę įmaišykite į kavos mišinį. Mišinį suplakite iki vientisos masės, perkelkite į konditerinį maišelį
. Į šviežiai spaustas apelsinų sultis
pamerkite
„Savoiardi” sausainių gabalėlius. Suminkštėjusius sausainius sudėkite į desertinę, uždenkite storu kavos kremo sluoksniu ir 30 min. palikite šaldytuve.
Desertą apibarstykite šokolado drožlėmis ir patiekite.
Abu deserto variantai įspūdingai atrodys ant šventinio stalo.