Naminis medaus pyragas. Naujas neįprastas receptas: skanus ir paprastas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Medovik yra vienas populiariausių ir mėgstamiausių desertų. Šis pyragas, sudarytas iš daugybės plonų pyragaičių, išmirkytų saldžiame meduje ir grietinėlėje, savo unikaliu skoniu ir aromatu užkariavo daugelio širdis. Medaus torto istorinės šaknys siekia gilią praeitį, kai medus buvo vienas iš pagrindinių saldžiųjų Rytų slavų tautų virtuvės ingredientų.

Kiekvienas torto sluoksnis turi būti išmirkytas grietinėlėje, kad tortas būtų švelnus ir minkštas. Daugumos receptų pagrindinis ingredientas yra grietinė arba sviesto kremas, kuris ne tik suteikia sultingumo, bet ir sukuria būdingą skonį

. papasakosime, kaip paruošti tortą Medovik

.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Pienas – 500 ml;
  • 1 citrinos žievelė;
  • Kiaušinių tryniai – 2 vnt;
  • Cukrus – 200 g;
  • Kukurūzų krakmolas – 3 šaukštai;
  • Sviestas – 100 g;
  • Medus – 10 g;
  • Kepimo soda – 1,5 šaukštelio;
  • Kiaušiniai – 4 vnt;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Miltai – 200 g;
  • maskarponės arba grietinės 30 % – 200 g.

Torto Medovik paruošimas:

Sumaišykite 480 ml pieno su citrinos žievele ir virkite, kol užvirs. Tuo metu trynius sumaišykite su 100 g cukraus, kukurūzų krakmolu ir 20 ml šalto pieno.

Iš pieno išimkite žievelę, supilkite į jį trynių mišinį ir virkite, kol sutirštės. Perpilkite mišinį į atskirą dubenį ir palikite atvėsti po maistine plėvele

. Sumaišykite sviestą su medumi ir ištirpinkite puode

.

Į mišinį supilkite sodą ir virkite 1-2 minutes, kol masė taps karamelės spalvos.

REKOMENDUOJAME:  Garsusis prancūziškas pyragas: neįtikėtinai minkštas, purus ir drėgnas. Mėgstamiausias močiutės receptas

Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską ir cukrų ir plakite, kol masė taps balta. Į masę supilkite medaus mišinį, išmaišykite mentele, suberkite miltus

. Užminkykite tirštą sausainių tešlą, sudėkite ją į kepimo formą. Biskvitą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 min.

Sumaišykite kremą ir maskarponę, išplakite iki kreminės masės. Padalykite biskvitą į du pyragus, vieną iš jų aptepkite kremu, o

antrąjį uždėkite ant kremo sluoksnio.

Домашний медовый торт. Новый необычный рецепт: вкусно и просто

Torto viršų apibarstykite cukraus pudra.

Домашний медовый торт. Новый необычный рецепт: вкусно и просто

Gausite skanų ir neįprastą tortą „Medovik”.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku