Želė tortas – tai šviesus ir gaivus skanėstas, kuris mėgsta lengvus ir lengvus desertus. Šis konditerijos šedevras išsiskiria ne tik patrauklia išvaizda, bet ir nuostabia skonių bei tekstūrų įvairove
. Jame kruopščiai derinami biskvito arba sausainių sluoksniai, švelnus kreminis įdaras ir ryški, žvilganti želė, kuri visam kūriniui suteikia rafinuotumo ir šventiškumo.
Pagrindinis ingredientas – želė, paruošta iš vaisių sulčių arba kompoto
.
Tai gali būti klasikinė uogų ir vaisių želė arba egzotiškesni deriniai, padedantys sukurti unikalų skonį. Želė ne tik suteikia saldumo, bet ir sodrią spalvą, todėl tortas tampa išties patrauklus ant bet kokio stalo.
Biskvito ingredientai:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- miltai – 3 valg;
- cukraus – 3 šaukštai;
Želė ingredientai:
- 4 rūšių želė;
- vandens – 300 ml;
- želatina;
- cukraus – 250 g;
- grietinės – 1 litras;
- jogurto – 350 ml;
- vanilino – žiupsnelis.
Želė torto paruošimas:
Išplakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps balta, persijokite į ją miltus ir išminkykite biskvito tešlą. Biskvitą kepkite 20 min. 180 laipsnių C temperatūroje
. Želatiną užpilkite vandeniu, išmaišykite ir palikite išbrinkti.
Kremui jogurtą sumaišykite su grietine, cukrumi ir vanile
.
Suplakite ingredientus, kol cukrus ištirps
. Biskvitą ir želė supjaustykite nedideliais kubeliais. Ištirpinkite želatiną ir supilkite ją į kremą, į tą pačią vietą sudėkite želė ir sausainius
. Masę supilkite į maistine plėvele uždengtą formą. Palikite tortą šaldytuve po maistine plėvele, kol sukietės.
Gausite neįprastos spalvos tortą iš želė, grietinėlės ir biskvito. Šiame recepte biskvitą galite pakeisti, pavyzdžiui, sausainiais.