Sluoksniuotas pyragas su mėsa ir bulvėmis yra klasikinis patiekalas, užimantis ypatingą vietą daugelio žmonių širdyse. Jis įkūnija namų jaukumą ir pasitenkinimą mėgstamu maistu, tapęs neatsiejama daugelio šeimos valgių ir švenčių dalimi.
Sluoksniuotas pyragas su mėsa ir bulvėmis gali būti patiekiamas kaip pagrindinis pietų ar vakarienės patiekalas. Jis taip pat bus puikus pasirinkimas iškylai.
Jį galima iš anksto paruošti ir pašildyti, todėl jis yra praktiškas pasirinkimas užimtoms šeimininkėms arba tiems, kurie mėgsta gaminti iš atsargų.
Kiekvienas šio patiekalo kąsnis persmelktas meile ir rūpesčiu, todėl pajusite namų šilumą.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 450 g;
- Vanduo – 200 g;
- Druska – 1 šaukštelis;
- augalinis aliejus – 2 valg.
Įdarui skirti ingredientai:
- Mėsa – 500 g;
- bulvės – 300 g;
- Svogūnai – 300 g;
- Jautienos riebalai – 200 g;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Sviestas – 100 g.
Sluoksniuotos tešlos su mėsa ir bulvėmis paruošimas:
Į gilų dubenį persijokite miltus, į viduryje esantį įdubimą įberkite druskos, supilkite vandenį ir augalinį aliejų, užminkykite tešlą
. Tešlą suminkykite į nevienalytį gumulą, palikite 5 minutes karštyje po celofanu
. Tada tešlą minkykite porą minučių, padalykite į dvi lygias dalis.
Įdarui smulkiai supjaustykite mėsą, svogūną, nuluptas bulves ir riebalus. Sumaišykite ingredientus viename dubenyje, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų
. Į faršą supilkite sviestą, suminkykite ingredientus rankomis, kad svogūnas duotų sulčių. Padėkite
tešlą
ant miltais pabarstyto stalo ir
kuo ploniau iškočiokite. Sluoksnį patepkite ištirpintu sviestu, tokiu pat būdu iškočiokite antrąjį volelį
. Padalykite faršą į dvi lygias dalis, vieną dalį dėkite ant sluoksnio. Įdarą plonu sluoksniu paskirstykite ant paviršiaus ir ant jo uždėkite antrąjį sluoksnį.
Sluoksnio viršų patepkite sviestu ir užspauskite abiejų sluoksnių kraštus. Ant antrojo sluoksnio užtepkite įdaro ir suvyniokite.
Iš didžiojo ritinio suformuokite sraigę, galą paslėpkite žemyn.
Dėkite pyragą ant pergamentu išklotos
kepimo
skardos, viršų patepkite kiaušiniu
. 180 laipsnių temperatūroje pyragą kepkite 1 valandą.
Kad pyragas nepriliptų, po 20-30 minučių galite viršų uždengti folija. Gausite auksinį sluoksniuotos tešlos pyragą su daug įdaro viduje.