Net neįsivaizduojate, koks jis skanus. Maltos jautienos kotletai: išvirti ir iškepti per 20 minučių

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ne paslaptis, kad sovietinėse valgyklose į kotletus dėdavo duonos. Kai kurie mano, kad taip taupomas maistas. Tačiau paslaptis kitokia, duonos trupiniai, išmirkyti piene, leidžia kotletus padaryti kreminius. Be to, jų konsistencija tampa trupininė, o pats skanėstas – sultingesnis. Duonos reikia tam, kad ji sugertų mėsos sultis, vandenį ir pieną, nes mėsa sugeria tik 10 proc. skysčio.

Kotletams gaminti reikėtų naudoti nesunokusią duoną, nes šviežia ir minkšta duona gali padaryti kotletus tirštesnius. Paruoškime kotletus naudodami duoną.

Kotletų ingredientai:

  • maltos mėsos – 500 g;
  • duona – 3-4 riekelės;
  • bulvės – vnt;
  • svogūnas – vnt;
  • pienas – 250 ml;
  • druska;
  • pipirai.

Padažo ingredientai:

  • svogūnas – vnt;
  • morkos – vnt;
  • pomidorų pastos – valgomasis šaukštas. litras;
  • vandens – 250 ml;
  • cukraus – šaukštelis;
  • druskos;
  • pipirai.

Kotletų paruošimas:

Į dubenį supilkite pieną. Atskirkite duoną nuo plutos ir pamirkykite trupinius piene. Palikite pastovėti

. Į maltinukus pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Svogūną sutarkuokite stambia tarka. Bulves sutarkuokite smulkia tarka. Šakute suminkykite piene mirkytus trupinius. Visus paruoštus ingredientus suberkite į maltinukus.

Maišymui į lėkštę įberkite nedidelį kiekį miltų. Šlapiomis rankomis suformuokite kotletus ir apvoliokite juos miltuose

. Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Kepkite kotletus iš abiejų pusių, kol jie bus paruošti.

Вы не представляете, как это вкусно. Котлеты из говяжьего фарша: приготовила и пожарила за 20 минут

Padažui gaminti smulkiai supjaustykite svogūną ir sutarkuokite morkas. Apkepkite keptuvėje su aliejumi. Sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite. Įberkite žiupsnelį druskos ir šaukštelį cukraus. Įpilkite stiklinę vandens.

REKOMENDUOJAME:  Obuolių pyragas keptuvėje skanesnis nei iš orkaitės. Receptas vos per 5 minutes

Вы не представляете, как это вкусно. Котлеты из говяжьего фарша: приготовила и пожарила за 20 минут

Gavome skanius kotletus su padažu, jie tinka su bulvių koše. Gaminkite kartu su mumis!

Kaip vertinate šį straipsnį?
👍 0 👎 0 Iš viso: 0
0% 👍 0% 👎

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku