Neturiu laiko juos gaminti. Skanūs plokštainiai iš paprasčiausių ingredientų

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Miltiniai pyragai yra viena seniausių kepinių rūšių, turinti ilgą istoriją ir paplitimą įvairiose pasaulio kultūrose. Šie paprasti, bet kartu ir skanūs gaminiai tapo daugelio tautų mitybos pagrindu. Plokštainiai paprastai gaminami iš miltų, vandens ir druskos, jie gali būti kepami arba verdami ant atviros ugnies, todėl įgauna unikalų skonį ir aromatą.

Tačiau istoriškai daugelyje šalių miltiniai plokštainiai buvo naudojami kaip kasdienė duona. Pavyzdžiui, Indijoje plačiai žinomi roti ir naan, kurie kepami specialioje keptuvėje tawa arba tandoor. Arabų šalyse populiarūs lavašas ir pita, kurie dažnai naudojami mėsai ir daržovėms vynioti. Rusijoje tradiciškai kepamos plokštainio duonos, pavyzdžiui, korzhi arba kulebyaki, kurios ruošiamos iš ruginių arba kvietinių miltų.

Sudedamosios dalys:

  • Sudėtis: miltai – 300 g;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Cukrus – 1 šaukštelis;
  • Vanduo – 650 g;
  • Augalinis aliejus.

Miltinių tortilijų paruošimas:

Miltus persijokite, sumaišykite su druska ir cukrumi. Puode užvirinkite vandenį, supilkite miltus ir užminkykite tešlą

. Palikite tešlą dubenyje, kad šiek tiek atvėstų, ir tada minkykite, palaipsniui įmaišydami po truputį miltų. Tešlą minkykite rankomis ant darbinio paviršiaus 8-10 minučių

, tada tešlą uždenkite celofanu ir palikite 10 minučių šiltai. Padalykite tešlą į 2 dalis, tada kiekvieną dalį padalykite į dar 5 dalis ir suformuokite

ritinėlius. Pabarstykite stalą miltais ir kiekvieną ritinėlį iškočiokite į 15 cm skersmens ir 1-2 mm storio plokščią duoną. Dėkite plokštainį į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi, kad jis plūduriuotų.

REKOMENDUOJAME:  Lengvas sausainių su varškės įdaru arbatos receptas. Paruošta iš turimų produktų

Kepkite plokštainį iš abiejų pusių, kol paruduos, periodiškai apipurkšdami viršų karštu aliejumi.

Я не успеваю их готовить. Вкусные лепешки из самых простых ингредиентов

Iš paprasčiausių ingredientų gausite paprastus skanius plokštainius. Jie puikiai tinka kaip duona prie sriubų ir kitų patiekalų.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku