Žuvis yra svarbi mūsų sveikatai, nes joje yra nemažai kalcio ir omega-3 riebalų rūgščių. Šie žuvyje esantys komponentai padeda išvengti nagų ir plaukų lūžių, taip pat stiprina kaulus. Tikriausiai todėl žmonės, gyvenantys prie jūrų, turi mažiau problemų su raumenų ir kaulų sistema.
Žuvies patiekalai yra gana skanūs, ypač jei žinote, kaip juos tinkamai paruošti. Dažnai virėjai nežino, kaip kepti žuvį, todėl gali kilti receptų problemų.
Mes jums pasakysime, kaip tinkamai iškepti menkę, kad ji būtų sultinga ir kvapni.
Keptos menkės ingredientai:
- menkių žuvis – 3 vnt .;
- druska – 1,5 šaukštelio;
- džiovintas česnakas – 1,5 šaukštelio;
- maltų juodųjų pipirų – 1/2 šaukštelio;
- Provanso žolelės – 1 arbatinis šaukštelis;
- paprika – 1 šaukštelis;
- augalinis aliejus – 20 ml;
- svogūnai – 3 vnt.
Keptos menkės paruošimas:
Išdarinėjame menkę, pašaliname žiaunas, pelekus, galvą ir uodegą. Žuvies filė padaliname į dvi dalis ir sudedame į plastikinį maišelį.
Pabarstykite menkę druska, sausu česnaku, maltais juodaisiais pipirais, Provanso žolelėmis, paprika ir augaliniu aliejumi.

Sandariai užriškite maišelį ir suplakite viduje esančią žuvį, sumaišydami prieskonius ir filė.
Mergautinę menkę leiskite marinuotis pusvalandį. Tuo tarpu supjaustykite svogūną pusžiedžiais ir sudėkite į kepimo indą.
Marinuotą žuvį sudėkite ant svogūnų pado.

Uždenkite žuvį folija ir kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių.


Menkė gerai dera su bulvėmis, keptomis ar virtomis. Į patiekalą taip pat galite įdėti krapų ir petražolių.

