Kotletai laikomi svarbiu šiuolaikinės visuomenės patiekalu. Beveik bet kurio restorano ar kavinės meniu galima pamatyti kotletų
. Kotletai
atkeliavo
tiesiai iš Prancūzijos, šis mėsos gaminys laikomas užsienietišku. Tačiau jis labai paplito slavų tautose. Pavyzdžiui, buvo išrasti nauji kotletų gaminimo būdai. Atsirado Požarskio ir Kijevo kotletai. Kuo skiriasi slaviški ir prancūziški kotletai? Požarskio
kotletai, kaip ir Kijevo kotletai, gaminami iš maltos mėsos. Prancūziškas kotletas – tai šonkaulis su atsikišusiu kaulu
. Paruoškime vištienos švelnius kotletus iš maltos mėsos.
Vištienos kotletų ingredientai:
- Vištienos filė – 1,2 kg;
- Duona – 300 g;
- Pienas – 450 g;
- Sviestas – 50 g;
- Druska – 16 g;
- pipirai – 5 g;
- muskato riešutas – 2 g;
- kalendra – g;
- česnakai – 20 g;
- duonos trupiniai – 200 g;
- augalinis aliejus – 30 g.
Vištienos kotletų paruošimas:
Nupjaukite duonos plutą, trupinius pamirkykite piene. Iš vištienos išimkite kaulus, filė palikite su oda
. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sumalkite mėsmale. Blenderiu sumalkite duonos trupinius, išspaustus iš pieno.

Maltinukus sumaišykite su duona, kalendra, muskato riešutu, pipirais ir druska. Į faršą įspauskite česnako skilteles, įdėkite sviesto ir gerai išmaišykite.

Palikite maltinukus pusvalandžiui šaldytuve. Iš šaltos faršo masės suformuokite kotletus ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose.

Įkaitinkite keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite kotletus. Kepkite kotletus iš abiejų pusių po porą minučių, tada uždenkite dangčiu ir išjunkite ugnį.

Palikite kotletus 5 minutes kepti po dangčiu
. Patiekite su makaronais arba bulvių koše
.

Taip gausite sultingus vištienos kotletus. Juos taip pat galima užšaldyti ir virti porcijomis.

