Paėmiau 1 kg vištienos ir pagaminau 36 vištienos kotletukus. Žingsnis po žingsnio gardžios vakarienės receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kotletai laikomi svarbiu šiuolaikinės visuomenės patiekalu. Beveik bet kurio restorano ar kavinės meniu galima pamatyti kotletų

. Kotletai

atkeliavo

tiesiai iš Prancūzijos, šis mėsos gaminys laikomas užsienietišku. Tačiau jis labai paplito slavų tautose. Pavyzdžiui, buvo išrasti nauji kotletų gaminimo būdai. Atsirado Požarskio ir Kijevo kotletai. Kuo skiriasi slaviški ir prancūziški kotletai? Požarskio

kotletai, kaip ir Kijevo kotletai, gaminami iš maltos mėsos. Prancūziškas kotletas – tai šonkaulis su atsikišusiu kaulu

. Paruoškime vištienos švelnius kotletus iš maltos mėsos.

Vištienos kotletų ingredientai:

  • Vištienos filė – 1,2 kg;
  • Duona – 300 g;
  • Pienas – 450 g;
  • Sviestas – 50 g;
  • Druska – 16 g;
  • pipirai – 5 g;
  • muskato riešutas – 2 g;
  • kalendra – g;
  • česnakai – 20 g;
  • duonos trupiniai – 200 g;
  • augalinis aliejus – 30 g.

Vištienos kotletų paruošimas:

Nupjaukite duonos plutą, trupinius pamirkykite piene. Iš vištienos išimkite kaulus, filė palikite su oda

. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sumalkite mėsmale. Blenderiu sumalkite duonos trupinius, išspaustus iš pieno.

Беру 1 килограмм курицы и готовлю 36 куриных котлет. Пошаговый рецепт вкусного ужина

Maltinukus sumaišykite su duona, kalendra, muskato riešutu, pipirais ir druska. Į faršą įspauskite česnako skilteles, įdėkite sviesto ir gerai išmaišykite.

Беру 1 килограмм курицы и готовлю 36 куриных котлет. Пошаговый рецепт вкусного ужина

Palikite maltinukus pusvalandžiui šaldytuve. Iš šaltos faršo masės suformuokite kotletus ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose.

Беру 1 килограмм курицы и готовлю 36 куриных котлет. Пошаговый рецепт вкусного ужина

Įkaitinkite keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite kotletus. Kepkite kotletus iš abiejų pusių po porą minučių, tada uždenkite dangčiu ir išjunkite ugnį.

REKOMENDUOJAME:  Tokios prancūziškos mėsos dar niekada neragavote. Neįtikėtinai sultinga ir skani

Беру 1 килограмм курицы и готовлю 36 куриных котлет. Пошаговый рецепт вкусного ужина

Palikite kotletus 5 minutes kepti po dangčiu

. Patiekite su makaronais arba bulvių koše

.

Беру 1 килограмм курицы и готовлю 36 куриных котлет. Пошаговый рецепт вкусного ужина

Taip gausite sultingus vištienos kotletus. Juos taip pat galima užšaldyti ir virti porcijomis.

Kaip vertinate šį straipsnį?
👍 0 👎 0 Iš viso: 0
0% 👍 0% 👎

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku