Paimkite 1 kiaušinį ir 1 puodelį kefyro. Kefyro bandelės – skanus naminis skanėstas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kefyro bandelės yra ne tik skanus, bet ir lengvai paruošiamas skanėstas, kuris išpopuliarėjo tarp gurmanų ir naminio kepimo mėgėjų. Kefyras, kuris yra pagrindinis šių bandelių ingredientas, turi unikalių savybių: dėl jo tešla tampa minkštesnė ir puresnė, be to, jis suteikia jai ypatingą rūgštumą, kuris dera su įvairiais įdarais.

Kefyro bandelėms iškepti nereikia ypatingų kulinarinių įgūdžių ir užtrunka labai nedaug laiko. Tai idealus pasirinkimas tiems, kurie nori pradžiuginti save ir savo artimuosius šviežiais kepiniais, neeikvodami daug pastangų.

Dėl kefyro į tešlą nereikia dėti mielių – pats rauginto pieno produktas padeda suformuoti gražią tekstūrą. Dėl to bandelės būna minkštos, purios ir aromatingos.

Sudedamosios dalys:

  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Cukrus – 3 šaukštai;
  • Kefyras – 200 ml;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Miltai – 550 g;
  • kepimo soda – 1 šaukštelis;
  • acto – 1 šaukštelis;
  • Sviestas – 30 g.

Kefyro bandelių paruošimas:

Kiaušinį sumaišykite su druska ir cukrumi, supilkite kefyrą ir gerai išmaišykite. Į mišinį supilkite miltus kartu su soda.

Į sodą supilkite actą ir jį gesinkite ant miltų. Užminkykite minkštą ir nelipnią tešlą, palikite ją 10 min. šiltoje vietoje.

Tada tešlą iškočiokite 35 cm skersmens sluoksniu, sluoksnio viršų patepkite sviestu. Suvyniokite tešlą į ritinį ir užspauskite kraštus.

Возьмите 1 яйцо и 1 стакан кефира. Булочки на кефире — вкусное домашнее лакомство

Supjaustykite vyniotinį nedidelėmis 5-6 cm ilgio porcijomis.

Возьмите 1 яйцо и 1 стакан кефира. Булочки на кефире — вкусное домашнее лакомство

Suktinukus dėkite į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi ir apkepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.

REKOMENDUOJAME:  Troškinti kopūstai su kiaulienos šonkauliukais. Sotus ir aromatingas patiekalas vakarienei

Возьмите 1 яйцо и 1 стакан кефира. Булочки на кефире — вкусное домашнее лакомство

Iškepusius bandeles sudėkite ant popierinio rankšluosčio. Bandelės gali būti papuoštos cukraus pudra.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naudojame slapukus siekdami suasmeninti turinį ir skelbimus, teikti socialinės žiniasklaidos funkcijas ir analizuoti srautą. Taip pat dalijamės informacija apie tai, kaip naudojatės mūsų svetaine su savo socialinės žiniasklaidos, reklamos ir analizės partneriais. View more
Sutinku
Nesutinku