Kefyro bandelės yra ne tik skanus, bet ir lengvai paruošiamas skanėstas, kuris išpopuliarėjo tarp gurmanų ir naminio kepimo mėgėjų. Kefyras, kuris yra pagrindinis šių bandelių ingredientas, turi unikalių savybių: dėl jo tešla tampa minkštesnė ir puresnė, be to, jis suteikia jai ypatingą rūgštumą, kuris dera su įvairiais įdarais.
Kefyro bandelėms iškepti nereikia ypatingų kulinarinių įgūdžių ir užtrunka labai nedaug laiko. Tai idealus pasirinkimas tiems, kurie nori pradžiuginti save ir savo artimuosius šviežiais kepiniais, neeikvodami daug pastangų.
Dėl kefyro į tešlą nereikia dėti mielių – pats rauginto pieno produktas padeda suformuoti gražią tekstūrą. Dėl to bandelės būna minkštos, purios ir aromatingos.
Sudedamosios dalys:
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Cukrus – 3 šaukštai;
- Kefyras – 200 ml;
- Druska – žiupsnelis;
- Miltai – 550 g;
- kepimo soda – 1 šaukštelis;
- acto – 1 šaukštelis;
- Sviestas – 30 g.
Kefyro bandelių paruošimas:
Kiaušinį sumaišykite su druska ir cukrumi, supilkite kefyrą ir gerai išmaišykite. Į mišinį supilkite miltus kartu su soda.
Į sodą supilkite actą ir jį gesinkite ant miltų. Užminkykite minkštą ir nelipnią tešlą, palikite ją 10 min. šiltoje vietoje.
Tada tešlą iškočiokite 35 cm skersmens sluoksniu, sluoksnio viršų patepkite sviestu. Suvyniokite tešlą į ritinį ir užspauskite kraštus.
Supjaustykite vyniotinį nedidelėmis 5-6 cm ilgio porcijomis.
Suktinukus dėkite į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi ir apkepkite iš abiejų pusių, kol apskrus.
Iškepusius bandeles sudėkite ant popierinio rankšluosčio. Bandelės gali būti papuoštos cukraus pudra.