Bageliai yra ne tik skanus kepinys, bet ir namų jaukumo bei tradicinės virtuvės simbolis. Šis desertas turi ilgą istoriją ir yra populiarus įvairiose pasaulio šalyse.
Bagelių kilmę galima sieti su Austrijos virtuve, kur jie vadinami „vikšrais”. Tačiau panašių rasstegai, arba sausainių, galima rasti ir rusų, lenkų bei vokiečių virtuvėse. Kiekvienoje kultūroje bageliai turi savitų ypatumų: vieni juos ruošia iš mielinės tešlos, kiti – iš sluoksniuotos tešlos. Tradiciškai jie kepami iki auksinės spalvos, todėl atrodo apetitą keliančiai ir yra nepakartojamo skonio.
Šie kvapnūs skanėstai puikiai tinka pusryčiams, popietiniam užkandžiui arba kaip lengvas desertas prie arbatos ar kavos.
Sudedamosios dalys:
- Sviestas – 100 g;
- cukraus – 200 g;
- Varškė – 350 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Soda – 1 šaukštelis;
- Vanilinis cukrus – 10 g;
- Miltai – 400 g;
- Druska – 1/3 šaukštelio.
Bagelių paruošimas:
Sumaišykite varškę su sviestu, cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir kiaušiniu, gerai išmaišykite. Į mišinį persijokite miltus ir sodą ir užminkykite minkštą elastingą tešlą
. 30 min. palikite tešlą šaldytuve po
maistine
plėvele. Tada tešlą iškočiokite į 40 cm skersmens ir 3 mm storio formą.
Tešlą padalykite į 14-15 trikampių, kiekvieną jų iškočiokite nuo kraštų į vidurį.
Dėkite bandeles ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.
Prieš kepdami kiekvieną bagelį galite pabarstyti cukrumi.
Gausite minkštus ir švelnius bagelius arbatai.