Apklausos rodo, kad kotletai mėgstami visame pasaulyje. Tai vienas perkamiausių patiekalų restoranuose ir kavinėse. Net jei paimtume greito maisto restoranus kaip pavyzdį, matome kotletų aktualumo tendenciją. Paprastai jie dedami į mėsainius ir pita duoną.
Jau seniai visus stebina kotletai be mėsos. Jie ruošiami naudojant sojų mėsą arba alternatyvias žaliavas. Šie kotletai skoniu skiriasi nuo mėsos kotletų.
Pagal vegetarų rekomendacijas geriau gaminti daržovių kotletus. Jie yra turtingesni už soją. Beje, tokie kotletai tinka net ir ne veganams.
Mes jums pasakysime, kaip gaminti bulvių kotletus.
Ingredientai:
- bulvės – 700 g;
- svogūnas – 1 vnt.;
- malta mėsa – 200 g;
- kiaušiniai – 2 vnt.;
- krapai – pundelis;
- druska – 1 šaukštelis;
- malti juodieji pipirai – 1/3 šaukštelio;
- miltai – 2 šaukštai.
Gaminimo procesas:
Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Iš bulvių išspauskite skysčio perteklių ir sudėkite jas į gilų indą.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir suberkite į bulvių mišinį. Į mišinį suberkite faršą ir susmulkinkite krapus. Kiaušinius sumuškite ir padalinkite į trynius ir baltymus, trynius sudėkite tiesiai į bulves ir maltą mėsą.
Į ingredientus suberkite druską, pipirus, miltus ir išmaišykite iki vientisos masės. Sūdytus baltymus išplakti iki purumo ir atsargiai įmaišyti į faršą.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir šaukštu išdėliokite kotletus ant paviršiaus.
Apkepkite kotletus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.