Sūrio plokštainis – skanus ir aromatingas patiekalas, kuriame paprastas paruošimas dera su sodriu ir sodriu skoniu. Sūrio plokštainis jau daugelį amžių užima ypatingą vietą įvairių šalių virtuvėse. Šie gaminiai gali būti ir savarankiškas skanėstas, ir puikus pagrindinių patiekalų priedas.
Paprasta plokštainio sudėtis leidžia eksperimentuoti su įvairiomis sūrio rūšimis.
Vienas iš svarbiausių sūrio plokštainio privalumų yra jo universalumas. Priklausomai nuo pasirinkto recepto ir paruošimo būdo, jie gali būti purūs ir minkšti arba ploni ir traškūs
. Sūrio plokštainiai puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek užkandžiams
.
Sudedamosios dalys:
- Kiaušiniai – 1 vnt;
- Kefyras – 200 ml;
- Cukrus – 1/2 šaukštelio;
- Druska – 1/4 šaukštelio;
- Miltai – 130 g;
- Kepimo soda – 1/4 šaukštelio;
- Sūris – 180 g;
- Sviestas – 3 g.
Sūrio pyragaičių paruošimas:
Kiaušinį sumaišykite su kefyru, suberkite cukrų ir druską, sumaišykite sudedamąsias dalis. Į mišinį supilkite miltus ir sodą, užminkykite tirštą tešlą
. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į tešlą, komponentus sumaišykite. Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją tešlą.
15 minučių kepkite tešlą iš vienos pusės po dangčiu
.
Tada apverskite ir kepkite dar 5 minutes.
Iškepusį viršų patepkite sviestu. Taip paruošiami tingūs pusryčiai chačapuri.